instant fap

Radionica na temu rješavanja problema napuštenih pasa

Radionica na temu rješavanja problema napuštenih pasa

Dana 13.01.2014. u 11:00 u prostorijama Starog hotela održana je radionica koju je organizovala IFAW organizacija. Tema je bila humano rješavanje pitanja napuštenih pasa u našem gradu.

Iz našeg udruženja bili su još prisutni dr. Šaćirbegović, Aida Sarajlić i Armin Bahtić. Također radionici su prisustvovali predstavnici lovačkog društva, policijske stanice, veterinarske stanice, mjesnih zajednica i građani. Predstavnici ove organizacije zahtijevali su da se danas sumira ono što je učinjeno od oktobra do današnjeg dana, a što je bilo dogovoreno prilikom održavanja njihove prve radionice u našem gradu.

Upoznali smo prisutne sa aktivnostima koje je naše udruženje preuzelo na sebe i odradilo, vezano za prebrojavanje slobodnokrećućih pasa, udomljavanje, povezivanje s drugim organizacijama, itd. Oni su istakli da su zadovoljni odrađenim, te naglasili da bi prebrojavanje trebali ponavljati periodično. Svjesni su da se susrećemo s brojnim problemima, ali ih raduje to što smo optimistični i što ne dozvoljavamo da nas neke nemile okolnosti obeshrabre. Predstavnik veterinarske stanice je rekao da su dosada izvršili 71 kastraciju i sterilizaciju, te da će nastaviti s tim, jer imaju još sredstava koja su potrebna za to, te da i građani mogu dovesti svoje pse.

Sanela Todorovac/ “Prijatelji životinja” Sanski Most

KOMENTARI