instant fap

Radionica za nastavnike svih osnovnih škola u Sanskom Mostu

Radionica za nastavnike svih osnovnih škola u Sanskom Mostu

U prostorijama Osnovne škole Mahala protekle sedmice je održana radionica za nastavnike osnovnih škola na temu: Kako pomoći uznemirenom učeniku?

Radionicu, kojoj su u četvrtak 23. januara prisustvovali nastavnicirazredne, a u petak 24. januara nastavnici predmetne nastave, vodila jeDijana Sulejmanović, magistra psihologije.Tokom trosatnog rada, nastavnici su upoznati sa metodama i tehnikama koje
mogu koristiti u svom radu kada je učenik uznemiren – agresivan, anksiozan,tužan ili bezvoljan. Kombinirajući psihološka znanja, tehnike iz različitih psihoterapijskih pristupa te iskustva stečena tokom rada u školi, psihologinja Sulejmanović objasnila je nastavnicima kako da pristupe uznemirenom učeniku, pomognu mu da nauči kontrolirati svoje negativne, ekstremne emocije te kako da rade na prevenciji nepoželjnih ponašanja.

4
Inače, Dijana Sulejmanović je prvi školski psiholog u historiji Sanskog Mosta, a zaposlena je kao stručni suradnik za područje naše općine, sa sjedištem u OŠ Mahala. Osim što redovno obavlja radne posjete u osnovnim školama, svakog petka je dostupna za suradnju sa roditeljima sanskih osnovaca od 8 do 14 sati u svom kabinetu (OŠ Mahala, drugi sprat).

1

KOMENTARI