Radnici u zdravstvu USK nisu dobili plaće više od 40 dana

HomeSanski MostLokalne teme

Radnici u zdravstvu USK nisu dobili plaće više od 40 dana

Počela vakcinacija protiv sezonske gripe

Uposlenici Kantonalne bolnice u Bihaću, Opće bolnice u Sanskom mostu, Domova zdravlja u Unsko-sanskom kantonu i gradskih apoteka više od 40 dana nisu primili plaću.

Kako prenosi portal Krajina.ba u jeku pandemije s kojom se bore, zdravstveni radnici u Unsko-sanskom kantonu, ostali su bez primanja zbog nekoliko pojedinaca u Skupštinskim klupama USK, koji njen rad uvjetuju rekonstrukcijom Vlade, i zbog čega nije usvojen Finansijski plan ZZO koji je uvjet da bi se zdravstvenim radnicima isplatila plaća.

Inače, vladu USK predvodi ASDA (NES) sa premijerom Ružnićem.

Plan je Vlada Unsko-sanskog kantona usvojila i uputila u skupštinsku proceduru, potvrdila je za Faktor ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

– Cijela godina bila je u znaku koronavirusa, zdrastvene ustanove USK imale su prevelike troškove, a Zavod zdrastvenog osiguranja nije dao ni marku kako bi im se pomoglo. Zato sam od njih tražila da COVID-19 mora biti prepoznat i da se moraju iznaći sredstva.

Ističe da podržava sindikat, zdravstvo, zdrastvene radnike i da nije uredu da nemaju plaće u vremenu kada su najviše izloženi pandemiji koronavirusa.

– Ovo je skandalozno šta Zavod radi – poručuje ministrica.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: