Radno i nakon izbora. Krenuli radovi u Zdeni

Homeinmedia danas

Radno i nakon izbora. Krenuli radovi u Zdeni

Žrtve koje su date za slobodu nikada ne smijemo zaboraviti

Nekoliko dana prije održavanja lokalnih izbora u kabinetu općinskog načelnika potpisan je ugovor o izgradnji asfaltnog kolovoza i trotoarskih površina u dijelu Prvomajske ulice, u naselju Zdena, od raskrsnice s Magistralnim putem M-15 do „nule“. 

Ovih dana izvode se radovi na pripremi terena za asfaltiranje. Trenutno na ovom lokalitetu sa građevinskim mašinama obavljaju se radovi na uređenju i pripremi terena, dok se u narednim danima mogu očekivati i intenzivnije aktivnosti na realizaciji započetih radova.

Predsjednik MZ Zdena Smail Cerić je zahvalio općinskim zvaničnicima na istrajnosti i zalaganju da se ovaj projekat realizuje. Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović je istakao da je ovo prva faza predviđenih radova na rekonstrukciji saobraćajnice u Zdeni, te da su u budžetu općine za narednu godinu planirana sredstva i za nastavak radova, kako bi kompletna ulica cijelom dužinom bila asfaltirana. Inače, u ranijem periodu u ovome dijelu Prvomajske ulice izgrađena je kompletna kanalizaciona mreža, vodovodni sistem i druga komunalna infrastruktura.

Zahvaljujući angažmanu federalnog poslanika Asima Kambera, za nastavak asfaltiranja Prvomajske ulice od „nule“ pa dalje, Vlada FBiH je nedavno izdvojila 350 hiljada maraka. Prema njegovim riječima, općina Sanski Most može očekivati podršku sa federalnog nivoa i u narednoj godini, obzirom da će se zalagati da određeni projekti nađu svoje mjesto u federalnom budžetu, koji se još uvijek nalazi u fazi izrade. Kako je istaknuto nakon potpisa ugovora, početak radova može se očekivati u što skorije vrijeme. Dužina dionice koja će se asfaltirati iznosi oko 500 metara, a vrijednost radova je 300 hiljada maraka.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0