instant fap

Radončić je pristao na podjelu Bosne i Hercegovine

Sporazum su Radončić i Lagumdžija pripremali i potpisivali u tajnosti zato što su slučaj Sejdić – Finci zloupotrijebili isključivo za svoje lične i materijalne interese

Od javnosti dugo i brižljivo skrivan Sporazum koji su Fahrudin Radončić i Zlatko Lagumdžija u ime SBB i SDP potpisali sa Draganom Čovićem i Božom Ljubićem o implementaciji presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić – Finci, konačno je postao dostupan bh. građanima.

Sporazum su Radončić i Lagumdžija pripremali i potpisivali u tajnosti zato što su slučaj Sejdić – Finci zloupotrijebili isključivo za svoje lične i materijalne interese. Oni su HDZ-u i SNSD-u dali ekskluzivno pravo da predstavljaju hrvatski i srpski narod u Bosni i Hercegovni, a oni bi zauzvrat Radončića nametnuli kao tzv. novog bošnjačkog lidera!, kaže se u saopćenju sa javnost Stranke demokratske akcije.

Prema ovom sramnom sporazumu i strateškom dogovoru koji su Radončić i Lagumdžija postigli sa Čovićem za opće izbore 2014., pozicije hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva pripale bi Čoviću i Radončiću, dok bi Lagumdžija dobio poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH koja bi u narednom mandatu trebalo da pripadne Bošnjacima. Da se Radončić i Lagumdžija nisu bavili suštinom presude Evropskoga suda za ljudska prava, već samo sobom i ličnim interesima, govori i njihov prijedlog da Klub Ostalih u federalnom domu naroda nema pravo predlagati kandidate za člana Predsjedništva BiH, već da klubovi Bošnjaka, Hrvata i Srba predlažu kandidate koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici jednog od konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini, što bi bio kraj građanskog koncepta države i društva.

Dok se u javnosti pokušava predstaviti i nametnuti kao zaštitnik bošnjačkoga naroda, Fahrudin Radončić je pristao da Bošnjaci kao najbrojniji bh. narod budu svedeni na političku manjinu, tj. na Sarajevo, Tuzlu i Zenicu, odnosno muslimansku findžan državu kakvu su planirali Karadžić, Milošević i Tuđman u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu. Zarad grama vlasti i zaštite njegove privatne imovine, Radončić je pristao da se Bošnjacima sa Drine, iz Hercegovine i Posavine oduzme mogućnost da imaju svoje političke predstavnike u Domu naroda Federacije BiH.

Nakon što je enormno bogatstvo stekao u Bosni i Hercegovini izrabljujući Bošnjake i poslovanjem sa Naserom Keljmendijem, Radončić je Bošnjacima pojasnio kako je „sasvim normalno da glas Bošnjaka iz Sarajeva, Zenice i Tuzle vrijedi više od glasa Bošnjaka iz Hercegovine, Goražda ili Posavine”, dok se takvo nešto nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma nisu usudili kazati ni najekstremniji sljedbenici Radovana Karadžića i Mate Bobana.

Nakon što je Fahrudin Radončić najzad pokazao svoje pravo lice i namjere svojim sudjelovanjem u kreiranju ovoga sramnog sporazuma koji vodi uspostavi trećeg entiteta i konačnoj podjeli Bosne i Hercegovine kao i zbog nasilja i bahatosti kojima on i Zlatko Lagumdžija pokušavaju nametnuti ova rješenja, SDA je sve bliže odluci da podrži sadašnji, tj. direktan izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kaže se u saopćenju SDA.

KOMENTARI