instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Radončić u Sanskom Mostu

Radončić u Sanskom Mostu

U sklopu posjete Unsko sanskom kantonu, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Fahrudin Radončić, posjetio je i Sanski Most, gdje se u kraćem razgovoru zadržao s aktivistima i simpatizerima te političke partije u „gradu na devet rijeka“.

Radončić je najprije posjetio prostorije SBB-a u Ulici Muse Ćazima Ćatića, gdje su ga dočekali lokalni zvaničnici te političke partije, a potom se u pratnji svojih domaćina uputio prema spomeniku logorašu i civilnim žrtvama agresije na BiH, gdje je položeno cvijeće i učenjem fatihe odata počast svim onima koji su ugradili svoje živote u temelje Bosne i Hercegovine. Nakon toga, Radončić je položio cvijeće i na Trgu ljiljana, gdje se nalazi Spomenik oslobodiocima Sanskog Mosta, te je ovom prilikom iskazana zahvalnost herojima Armije RBiH.

Radončić je u svom obraćanju naglasio da svojim herojstvom i ratnom ulogom te geostrateškim položajem Krajina zaslužuje da postane strateška tačka razvoja Bosne i Hercegovine. Zatim je upriličeno druženje u prostoru restorana „Hami-VF“, gdje se razgovaralo o tekućim pripremama za predstojeće opće izbore u BiH. Radončić je obećao da će u budućoj vlasti vlade nacionalnog jedinstva biti osigurano i jedno ministarstvo bez portfelja, koje će biti zaduženo za razvoj Krajine, kako bi se napokon počele koristiti komparativne prednosti ovih prtostora.

Na kraju posjete Sanskom Mostu Radončić je položio cvijeće na turbetu generala Mehmeda Alagića u Fajtovcima, gdje je proučena fatiha pred dušu legendarnog komandanta i prvog poslijeratnog načelnika Općine Sanski Most. Nakon Sanskog Mosta, Radončić je nastavio svoj put u druge gradove Unsko sanskog kantona, a ovom prilikom je istaknuto kako SBB na predstojećim općim izborima gaji značajne ambicije i da se nada dobrom izbornom rezultatu.

KOMENTARI