instant fap

Radončićevu stranku svakodnevno napuštaju doktori, inženjeri, privrednici i izabrani predstavnici u vlasti!

Radončićevu stranku svakodnevno napuštaju doktori, inženjeri, privrednici i izabrani predstavnici u vlasti!

Izvor: Blic-portal.com

Kada je 2009. godine Fahrudin Radončić osnovao Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) tada su mnogi rekli da se radi o “stranci ispranih i potrošenih političara prebjeglih iz drugih političkih opcija”. Oni koji su tada vjerovali da će SBB biti dostojna alternativa Stranci demokratska akcije (SDA), te da će se bošnjačko biračko tijelo okrenuti novoj stranci, ipak su bili u krivu.

Veliki broj onih koji nisu uspjeli svoje ambicije ostvariti u SDA-u i Stranci za BiH (SBiH) pristupili su SBB-u, ali su i mnogi još brže istupali iz političke opcije koju je osnovao Fahrudina Radončića, tadašnjeg vlasnika Dnevnog avaza.

Danas, pet godina nakon osnivanja, odlasci ono malo uglednih članova SBB-a pokazuju da ova stranka nije uspjela u onome što su najavljivali prilikom svog osnivanja – postati alternativa SDA-u, bošnjačkoj nacionalnoj stranci koju je osnovao Alija Izetbegović.

Dvojica zastupnika napustila SBB zbog seta antikoruptivnih zakona!

Nihad Alikadić iz Konjica i Hazim Kapić iz Cazina, poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH su posljednji koji su istupili iz Saveza za bolju budućnost BiH (SBB).

Podsjećamo, njih dvojica su prošle sedmice istupila iz SBB-a nakon što je njihova sada već bivša stranka glasala protiv uvrštavanja seta antikorupcionih zakona u dnevni red posljednje sjednice federalnog Parlamenta.

Donijeli SBB-u najviše glasova u svojim izbornim jedinicama!

Ako uzmemo rezultate izbora od 2010. godine kada su Alikadić i Kapić izabrani u Parlament FBiH, onda se jasno vidi da se radi o dvojici poslanika koji su donijeli najviše glasova SBB-u u svojim izbornim jedinicama. Napominjemo da su Alikadić i Kapić su bili nosici listi, te da se radi o uglednim građanima, koji su prepoznatljivi u svojim sredinama.

Keleštura: Istupam iz SBB-a zbog nemoralnog pokušaja pridobijanja jednog dijela glasačkog tijela!

U martu ove godine na sjednici Općinskog vijeća Zenica, Mensud Keleštura je izvijestio vjećnike da istupa iz SBB-a, i da će od tada nastupati kao nezavisni vijećnik.

Keleštura je izvijestio da podnosi ostavku u Izvršnom odboru, Općinskom odboru SBB-a Zenica i članstvo u Savezu za bolju budućnost BiH.

“Razlog ovakve odluke između ostalog su dijametralno različkiti stavovi vezani za ocjenu proteklih protesta građana i pokušaja Saveza da iste iskoristi na nemoralno pridobijanje jednog dijela glasačkog tijela, a što je za mene apsolutno neprihvatljivo”, naveo je Keleštura svoje razloge za istupanje.

Podsjećamo, Keleštura je jedno vrijeme bio i predsjednik Kantonalne organizacije SBB-a ZE-DO kantona.

Osman Marić iz Goražda napustio SBB!

Bivši poslanik SBB-a u Skupštini Bosanskpodrinjskog kantona (BPK) Osman Marić krajem 2013. godine zbog neslaganja sa centralom SBB-a napustio je ovu stranku i prešao u nezavisne zastupnike.

Istupio i jedan od osnivača SBB-a u Tuzli!

“Lošim i nerazumnim potezima ne vidi se kraj. Zbog toga smatram da je moja obaveza, kao poslanika izabranog od građana Tuzle i Tuzlanskog kantona, da se povučem iz sada već dobro kompromitovanog projekta”, riječi su uglednog tuzlanskog ljekara Alije Azabagića.

Riječ je, naime, o jednom od osnivača SBB u Tuzli i sjeveroistočnoj BiH i čovjeku koji je osvojio najviše pojedinačnih glasova za mandat u Skupštini TK na prošlim izborima.

I prim. dr. Trnovljaković napustio SBB!

Poslije Azabagića, otišao je i prim. dr. Mirsad Trnovljaković iz Tuzle, član Glavnog odbora SBB BiH. On je kazao da je stranku napustio zbog nezadovoljstva radom Općinskog i Kantonalnog odbora SBB-a u Tuzli.

Bivši ministar u Vladi TK napustio SBB!

Mirsad Hadžiselimović, bivši ministar prostornog uređenja i zaštite okolice u Vladi Tuzlanskog kantona prošle godine je napustio Savez za bolju budućnost (SBB) BiH.

„Problemi su u Općinskom i Kantonalnom odboru. Imate tri čovjeka koji vode kadrovsku politiku SBB-a u katastrofu. Tako da se još ne zna ni šteta koju su oni napravili”, rekao je Hadžiselimović nakon istupanja iz SBB-a.

Penzionisani oficir Armije Republike BiH istupio iz SBB-a!

Amir Bajić, po zanimanju pedagog, penzionisani oficir Armije Republike BiH, istupio je iz Saveza za bolju budućnost BiH. Bio je član Općinskog odbora Novi Grad Sarajevo i član Glavnog odbora SBB-a.

KOMENTARI