instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Radovi na mostu teku po planu

Radovi na mostu teku po planu

U toku su građevinski radovi na izgradnji novog mosta prema selu Vrše. U pitanju su aktivnosti koje se sprovode u okviru realizacije druge faze FERP Projekta, koji ima za cilj da sva putna infrastruktura na području općine, koja je oštećena tokom poplava u maju 2014. godine, u potpunosti bude rekonstruisana.

U proteklom periodu na gradilištu je izvršeno postavljanje noseće konstrukcije mosta, a ovih dana izvode se završni betonski radovi, čime su već vidljive osnovne konture budućeg mosta. Gradilište je obišao i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je istakao zadovoljstvo kvalitetom dosadašnjih radova.

On je izrazio očekivanja da bi svi radovi trebali biti okončani u zadatom vremenskom roku ukoliko graditelje posluže vremenske prilike. Izgradnjom ovog objekta, mještani Vrša dobiće modernu i čvrstu saobraćajnu komunikaciju s ostatkom svijeta, a predviđenim idejnim projektom širina mosta iznosiće sedam metara, i imaće dvije kolovozne trake sa trotoarima. Izvođač radova je firma „Divel“, a vrijednost projekta je 54 hiljade maraka.

Svi radovi se sprovode u okviru realizacije druge faze FERP Projekta, koji ima za cilj da sve saobraćajnice na području općine, koje su oštećene tokom poplava u maju 2014. godine, budu u potpunosti rekonstruisane. Spomenimo da je u okviru istog projekta u proteklih nekoliko mjeseci izvršena kompletna rekonstrukcija nekoliko saobraćajnica na području sanske općine, a izgradnja mosta u Vršu posljednji je infrastrukturni projekt koji se realizuje u ovoj godini.

KOMENTARI