instant fap

Radovi na mostu ulaze u završnu fazu

Radovi na mostu ulaze u završnu fazu

U toku su završni radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu i svi poslovi bi mogli biti okončani do kraja mjeseca januara ukoliko izvođače posluže vremenske prilike.

Gradilište je danas posjetio načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, skupa sa svojim saradnicima, i ovom prilikom još jednom je izraženo zadovoljstvo predstavnika lokalnih vlasti kvalitetom do danas urađenog posla.U toku je postavljanje metalne ograde duž jedne strane mosta,  a istovremeno se izvode radovi oko izgradnje trotoara na suprotnoj strani objekta.   Nakon postavljanja trotoara trebalo bi uslijediti i instaliranje ulične rasvjete na mostu, a nakon toga asvaltiranje, popločavanje trotoara te prilagođavanje pristupnih saobraćajnica.

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakao je kako je lokalna vlast izuzetno zadovoljna kvalitetom izvedenih radova te dodao kako je riječ o realizaciji jednog od najvećeg infrstrukturnih projekata u općini Sanski Most u poslijeratnom periodu. Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu zvanično su započeli krajem mjeseca juna, nakon što je preduzeće „Prijedorputevi“ uvedeno u radove.  Firma koja vrši nadzor na realizaciji ovog projekta je „TZI inžinjering“ iz Sarajeva.

 

KOMENTARI