instant fap

Radovi na tribinama

Dvije dobre vijesti stižu iz NK „ Podgrmeč“.

Prva je, da je Općinsko vijeće Sanski Most na jučerašnjoj sjednici donijelo odluku da se sanskom prvoligašu poveća budžetski grant za dodatnih 50 hiljada KM. Ovim sredstvima će u znatnoj mjeri biti olakšano finansiranje Podgrmeča tokom takmičenja u prvenstvu Prve lige Federacije BiH.  Druga dobra vijest je da su radnici firme „Grupeks“ iz Velike Kladuše  nakon višednevnog iskopa, jučer  u kasnim popodnevnim satima  ugradili prvu takozvanu mrtvu betonsku stopu na izgradnji tribina na Gradskom stadionu.

Ukupno ovih stopa ima 14 i radi se o zahtjevnim zemljanim radovima, nakon čega bi konačno trebalo početi i postavljanje betonske konkstrukcije. Predsjednik NK „Podgrmeča“, Amir Beširević, nije krio zadovoljstvo sa dešavanjima u i oko Podgrmeča.
„Danas mogu reći da sam sretan. Prvo bih zahvalio sanskim vijećnicima koji su donijeli značajnu odluku za Podgrmeč, a najvažnije su što su pokazali i dokazali da su uz ovaj klub.  Na zadovovljstvo sviju nas danas je  postavljena i prva stopa u izgradnji tribina i radovi teku dogovorenom dinamikom. Nadamo se da će se u idućih deset dana biti završeni teški zemljani radovi, a nakon toga slijedi ubrzano montiranje betonske kontrukcije i time bi bila okončana prva faza ovog projekta.

Očekujemo  da će i Komisija Nogometnog saveza Federacije BiH  biti zadovoljna i da ćemo dobiti saglasnost da možemo odigravati utakmice na našem terenu“, kaže Beširević.
Nakon montiranja betonske konstrukcije  publika će moći sa tribina gledati utakmice. U drugoj fazi se previđa izgradnja krova, te radovi na unutrašnjem uređenju svlačionica i klupskih prostorija, te nabavka stolica. Kapacitet tribina na Gradskom stadionu biće 800 sjedećih mjesta. Kako saznajemo, u Podgrmeču pripremaju jednu veliku akciju kojoim bi vjernim navijačima i simpatizerima kluba bila ponuđena mogućnost da kupovinom jedne ili više stolica učestvuju u ovom projektu. Ova akcija bi trrebala početi početkom naredne sedmice.

KOMENTARI