Ramić zabio i u Vijetnamu

HomeLokalne temeSanski Most

Ramić zabio i u Vijetnamu

Aplauz za Ramića: Zabio već 11 golova ove sezone

Tarik Ramić je postigao gol na pripremama kadeta Sarajeva u dalekom Vijetnamu.

Kadetska selekcija Akademije FK Sarajevo U17 , u sklopu priprema u dalekom Vijetnamu odigrala i svoju drugu prijateljsku utakmicu i to sa starijom generacijom Akademije PVF U19. Prvu pripremnu utakmicu bordo momci su pobijedili Akademiju PVF U17 rezultatom 1:0.

Ekipa Sarajeva je odigrala veoma kvalitetnu utakmicu i pružila sve najbolje što se u fudbalu može pružiti, a to potvrđuje i rezultat koji je na kraju glasio 2:2, sa naznakom da je bordo tim primio gol u 95 minutu utakmice.

Takmičarski i sportski duh koji pokazuje Akademija FK Sarajevo U17 u Vijetnamu nije prošao nezapaženo. U medijima je popularan video gdje igrač FK Sarajeva, na zemlji ležeći plače jer je protivnik, Akademija PVF U19, zbog njegove nenamjerne greške uspio izjednaciti u zadnjim sekundama i završiti utakmicu sa 2:2.

To se dešava, kad igraš srcem, to nisu suze gubitnika, to su suze ljudske gromade i velikog igrača, i to je duh zajedništva i sloge koja vlada u kadetskoj selekciji FK Sarajeva , zahvaljujuci trenerima Admir Hasančić i Jasmin Krajina i ostalim stručnim štabom i upravi Akademije.

Strijelci za FK Sarajevo su bili: Tarik Ramić i Irfan Ramić.
Početni sastav U-17 selekcije Akademije FK Sarajevo: Šahinović, Jovašević, Atić, Džafić, Ćosić, Ramić Irfan, Hodžić, Buljubašić, Ramić Tarik, Hajdarević i Mešić. 

Tarik Ramić je postigao gol u drugoj pripremnoj utakmici bordo kadeta i najavio golgetersku formu u proljetnom dijelu prvenstva PL BiH za kadete.

Kadeti Akademije FK Sarajevo do kraja priprema u Vijetnamu će odigrati još jednu pripremnu utakmicu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0