instant fap

Raport generalu Atifu Dudakoviću

Centralna manifestacija počela je u subotu okupljanjem i dolaskom učesnika marša Stazama 511. slavne iz pravca Jezerskog, Pištalina i Bosanske Otoke

Proslava 20. godišnjice od formiranja 511. slavne brdske brigade ove je godine bila mnogo svečanija nego ranije. Centralna manifestacija počela je u subotu okupljanjem i dolaskom učesnika marša Stazama 511. slavne iz pravca Jezerskog, Pištalina i Bosanske Otoke. Nakon toga, položeno je cvijeće i proučena Fatiha na centralnom spomen-obilježju, gdje su uklesana imena 503 poginula borca bosanskokrupske općine. Postrojavanje preživjelih boraca i predaja raporta održani su na Trgu Alije Izetbegovića.
Brigadu je postrojio general Fadil Hasanagić, jedan od ratnih komandanata, a raport je predao komandantu 5. korpusa ARBiH, generalu Atifu Dudakoviću. Svečanom stroju s više od 1.000 pripadnika prvi se obratio općinski načelnik Armin Halitović, najavivši za slijedeću godinu postrojavanje 511. slavne brigade u Jezerskom, povodom 20 godina od prve smotre brigade, održane pod komandom Mirsada Crnkića, koji je poginuo u ratu.

Ratni komandant 511. slavne Alija Kurtović smatra da se borci moraju osjećati i ponašati kao oslobodioci, a general Atif Dudaković je istakao značaj ovakvih okupljanja i poručio svima da i ovaj stroj garantuje opstanak naše domovine, na koju kidišu sa svih strana. Pozvao je na jedinstvo i daljnju borbu za evropske principe i evroatlantske integracije, koji će samo učvrstiti bosansku državu.

Poslije postrojavanja, uz grah i gulaš, do dugo u noć trajalo je druženje preživjelih pripadnika 511. slavne brdske brigade. Prigodan program kulturno-umjetničkih društava s prostora Bosanske Krupe zbog nevremena nije održan.

KOMENTARI