Raspisan konkurs za najbolji mural u Prijedoru 2016.

HomeLokalne temeOstalo

Raspisan konkurs za najbolji mural u Prijedoru 2016.

Bosanac u “zaleđenom” Chicagu: Da imam i 100 radnika, imao bih posla preko glave

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora i ove godine raspisuje konkurs za mural u Prijedoru.

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora, i ove godine raspisalo je međunarodni konkurs za nagradu „Paola de Manincor“ za najbolji mural u Prijedoru.

Ovo će biti ujedno i četvrti realizovan mural u okviru projekta “Prijedor grad murala”, prethodni murali su realizovani u glavnoj pješačkoj zoni, a odabrana lokacija za ovogodišnji je fasada na ulazu u užu gradsku zonu.

Konkurs se otvara 25.aprila 2016.godine i ostaje otvoren 60 dana odnosno do 22.juna 2016. godine u ponoć.

Grad Prijedor unazad više od deceniju i po, tijesno sarađuje sa italijanskim gradom Trento,  iz pokrajine Trentino. Ova saradnja se nastavlja i na projektu “Prijedor grad murala” kojeg od 2013. godine  realizuje Udruženje likovnih umjetnika Prijedora.

Paola de Manincor je slikarka iz Lavisa u Trentinu (Italija) koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi.

“Nagrada je osnovana njoj u čast a rezultat je gotovo dvodecenijske decentralizovane saradnje između Prijedora i Trenta te u slavu likovne umjetnosti. Ove godine glavni dio nagrade ‘Paola de Manincor’ je novčani i iznosi 3000KM. Pored toga autoru pobjedničkog prijedloga biće uručena nagradna plaketa te data mogućnost da svoj prijedlog oslika na odabranoj fasadi u Prijedoru”, rekli su organizatori.

Sve informacije vezane za konkurs kao i aplikacioni materijal zainteresovani umjetnici i umjetnice mogu pronaći na internet adresi udruženja ulupd.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0