instant fap

Raspored do kraja: BiH, Ukrajina i Finska bore se za baraž, više je scenarija

Raspored do kraja: BiH, Ukrajina i Finska bore se za baraž, više je scenarija

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pred sobom ima još tri susreta Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a šanse Zmajeva za baraž su i dalje realne.

Krenimo redom, BiH je trenutno treća na tabeli sa šest bodova. Drugoplasirana Ukrajina ima dva boda više, ali i jednu utakmicu više. Upravo taj jedan susret manje koji imaju Zmajevi može biti presudan. Ipak, ne treba otpisati ni Finsku koja je četvrta sa pet bodova.

BiH sutra gostuje Ukrajini, a potom u novembru dočekuje Fince i Ukrajince, a nekoliko fudbalskih scenarija moguće je kada je u pitanju rasplet Grupe D.

Našoj reprezentaciji dvije pobjede iz pomenuta tri susreta garanutuju drugo mjesto, s tim da jedna od tih pobjeda bude protiv Finske. U najboljem scenariju, BiH ako sutra pobjedi, imat će priliku da protiv Finaca osigura baraž za Svjetsko prvenstvo.

Ako Zmajevi sutra dožive poraz i dalje će ostati u igri za drugo mjesto. Tada bi morali pobijediti Finsku i Ukrajinu na svom terenu u posljednja dva kola. 

Ono što svi priželjkujemo, sutrašnja pobjeda bi dovela BiH na korak do baraža. Tada bi Džeki i društvu bilo potrebno samo da ne izgube posljednja da susreta, pogotovo kada se vidi da Finska ima teži raspored do kraja.

U slučaju sutrašnje pobjede BiH bi mogla i samo sa remijem protiv Ukrajine na svom terenu do baraža. U tom scenariju Finska ne smije pobijediti Kazahstan i Francusku.

Jasno je kako će utrku među ovako izjednačenim protivnicima odlučiti nijanse.

Raspored Grupe D:

Kazahstan – Finska (12.10.2021. – 16:00 sati)
Ukrajina – BiH (12.10.2021. – 20:45 sati)
BiH – Finska (13.11.2021. – 15:00 sati)
Francuska – Kazahstan (13.11.2021. – 20:45 sati)
Finska – Francuska (16.11.2021. – 20:45 sati)
BiH – Ukrajina (16.11.2021. – 20:45 sati)

Utakmica između Ukrajine i BiH igra se u utorak s početkom od 20:45 sati na stadionu Lviv.

KOMENTARI