Rasulo u NIP-u: Tri organizacije u USK podnijele ostavke

Homeinmedia danas

Rasulo u NIP-u: Tri organizacije u USK podnijele ostavke

Narod i cvijeće

Osamnaest članova stranke Narod i pravda podnijeli su ostavke na stranačke funkcije pri kantonalnoj organizaciji u Unsko-sanskom kantonu.

– Ovim putem vas u ime tri organizacije Naroda i pravde u Unsko-sanskom kantonu (Ključ, Sanski Most i Bužim) želimo obavijestiti da svi učesnici Kantonalnog vijeća i Kantonalnog izvršnog odbora daju ostavke na svoje funkcije u kantonalnim organima stranke – navodi se.

Da se radi o autentičnom tekstu ostavki poslanom u centralu stranke, među ostalima i predsjedniku NiP-a Elmedinu Konakoviću, za Faktor su potvrdili neki od članova NiP-a sa ovog spiska.

– Problemi koji svoje korijene vuku unazad dvije godine kulminirali su vođenjem političkih procesa nakon posljednjih izbora i vođenjem kadrovske politike koja je svoj vrhunac dostigla predlaganjem kandidata za diplomatiju.

 obzirom na to da s ne slažemo sa takvim vođenjem politike, naša dužnost i nužda jeste da vas obavijestimo i da vam skrenemo pažnju jer ne želimo više biti dio kantonalnih organa u kojima se procesi vode na ovakav način ili sličan način.

Vjerovali smo, posebno kod oblasti diplomatije, da stručnost, etičnost, mladost, poznavanje jezika i rada diplomatije jesu reference koje trebamo sagledati i na osnovu toga iste predložiti.

To nije bio slučaj i svi potpisnici ovog dopisa smatraju da ovo nije ono o čemu se pričalo prije izbora te s obzirom na to podnosimo ostavke – naveli su.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0