HomeSport

Razbiti bunker gostiju na startu

Seferović na maestralan način zatresao mrežu Turske

Igramo sa Gradinom, ekipom koja je tek ušla u našu ligu, i sigurno je da gosti dolaze ovdje da nešto naprave. Mi želimo dati gol u prvih 20 minuta, a ako to i izostane, meč traje 90 minuta, rekao je Emir Hadžić

Pobjeda Sarajeva na gostovanju kod Rudara u Prijedoru od 3:1 prethodne nedjelje dobila bi višestruko veći značaj tek ako bi igrači bordo tima sutra na domaćem terenu uspjeli uknjižiti puni bodovni plijen.
Snažan motiv

Svjesni te činjenice, izabranici šefa struke Sarajeva Dragana Jovića igraće sutra pod snažnim motivom pobjede u dvoboju sa novopečenim premijerligašem Gradinom iz Srebrenika u utakmici 3. kola Bh. Telecom Premijer lige na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu u 17 sati.

U povodu predstojećeg susreta, danas je na Koševu održana pres-konferencija na kojoj su se novinarima obratili trener Sarajeva Esad Selimović i napadač Emir Hadžić, izrazivši nadu da će bordo tim biti na visini zadatka. Oni su također iskazali očekivanja da će gostujući tim na Koševu igrati zatvoreno, tražeći prije svega svoju šansu iz kontranapada. Bez obzira na ambicije rivala, iz tabora Sarajeva poručuju da će učiniti sve kako bi bio ostvaren trijumf.

“Gosti su željni dokazivanja. Neće im trebati nekakva posebna motivacija od njihovog stručnog štaba. Sigurno je da će dati svoj maksimum. Gostujući tim će se uglavnom braniti i pokušavati ugroziti naš gol iz kontranapada”, smatra Selimović, rekavši da će Sarajevo pružiti ofanzivnu igru:
“Naš zadatak će biti da stvaramo što više šansi kako bismo lakše došli do gola i osvajanja tri boda”, rekao je Selimović.

Sve za pobjedu

Napadač Sarajeva Emir Hadžić je kazao da će premijerligaš sa Koševa uraditi sve da trijumfuje u meču protiv, kako je rekao, motivisanog protivnika.
“Igramo sa Gradinom, ekipom koja je tek ušla u našu ligu, i sigurno je da gosti dolaze ovdje da nešto naprave. Mi želimo dati gol u prvih 20 minuta, a ako to i izostane, meč traje 90 minuta”, rekao je Hadžić.

Selimović je još dodao da će šef struke Sarajeva Dragan Jović moći računati na Radana Šunjevarića, koji se oporavio, dok Sulejman Krpić nije u kombinaciji zbog povrede.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0