Razlozi zbog kojih ostajete u lošem braku, a ne biste trebali

HomeMagazin

Razlozi zbog kojih ostajete u lošem braku, a ne biste trebali

Zašto ljudi ostaju u nesretnim vezama

Mnogi ostaju u vezi u kojoj nisu sretni i to zbog raznih razloga. I dok se neki zgražavaju nad situacijama u kojima moraju podijeliti imovinu, odlaziti na sudska ročišta, drugi smatraju kako je taj dio “lakši” nego ostati u nesretnom braku još dugo vremena.

Koji su to “krivi” razlozi zbog kojih ostajete u lošem braku, a ne biste trebali, piše Huffington Post.

Linija manjeg otpora

Lakše je ostati u lošem braku nego prolaziti kroz “mučan proces rastave”. Ako se odlučite proći kroz taj proces, nećete biti ni prvi ni zadnji, a izići ćete iz nečega u čemu se ne osjećate dobro i pokazati da imate hrabrosti svoj život provesti – sretni!

Niste još sve pokušali

Ma koliko se trudili, mislite da će novi dan donijeti nešto drugo, nešto bolje i sve riješiti. Ali vi se trudite, dani prolaze, a veza je i dalje loša i nesretna. Ako ste se prepoznali u ovome, vrijeme je da razmislite koliko još novih dana želite tako provesti.

Što će drugi reći?

Jedno od najčešćih pitanja koje si postavljaju partneri koji su razmišljali o rastavi ili prekidu dugotrajne veze. Što će drugi reći, kako će me drugi gledati?

To su razlozi zbog koji mnogi i ostaju u lošoj vezi jer se boje osude okoline. Ali ako imate u vidu da je veza nešto u što ste doborovoljno ušli i da biste isto tako iz nje trebali i moći izaći ako ona nije “zdrava” i probeleme ne možete riješiti, što će reći selo bi vas najmanje trebalo brinuti.

Sami birate što želite u životu i na koji način ga želite provesti. Sretni ili nesretni? Odluka je vaša, a ne “susjedova”.

Zbog djece….

Ako mislite da ćete napraviti “uslugu” svojoj djeci tako da ostanete u lošem braku, varate se. Više štete će pretrpjeti djeca koja gotovo svakodnevno gledaju neslaganje i prepirke svojih roditelja.

Ako ostajete u lošem braku, svoju djecu ćete naučiti da je “sasvim normalno i prihvatljivo” biti u lošem braku. Možda će i oni, poučeni iskustvom svojih roditelja, u budućnosti trpjeti lošu vezu jer su “naučeni da to tako mora biti”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0