Razočarenje u Trnovi i Šehovcima…

Homeinmedia danas

Razočarenje u Trnovi i Šehovcima…

Jedinstvo Pobriježja i SDA

U Trnovi je proteklih dana bilo mnoštvo događanja. Neki bi pomislili da se možda obilježava realizacija nekih strateških projekata u ovoj Mjesnoj zajednici, ali neka se niko ne nada, jer ni u Trnovi kao ni bilo gdje na našoj općini nije bilo realizacije nikakvih projekata. Ni za trnavske zahtjeve bivša većina nije imala sluha, a samo gore od toga je to da je i nekadašnja ASDA-a, a danas NES, čiji je vijećnik i jedan Trnavac u saradnji sa SDP-om i NiP-om blokirala rad Komunalnog fonda, a time i sve projekte u Trnovi. Zbog čega ništa bolje nisu prošli ni Šehovljani, koji nisu  skrivali razočarenje i zbog činjenice da su upravo njihova dva vijećnika glasali za blokadu Komunalnog fonda.

Građani su naravno s nestrpljenjem dočekali SDA u oba ova ogranka. Nakon što su predstavljeni kandidati i Izborna platforma SDA, prvi se obratio dr. Senad Bešić, Trnavac, u našem gradu svima poznato lice, direktor Veterinarske stanice. Bešić je istakao da je čast i privilegija biti na listi SDA, ali i obaveza da se kroz društveno – politički angažman borimo za našu lokalnu zajednicu, za Krajinu i BiH u cjelini. 

Kandidatkinja za Skupštinu USK-a Zinajda Hadžić, je istaknula da je uvijek lijepo doći u Trnovu i da komunikacija sa građanima Trnove nije prestala, ali nažalost realizacija svih projekata u Trnovi jeste. „Bez obzira što je novac dolazio sa Federalnog nivoa on nije implementiran u korist građana. Bivša većina je imala svoje saveznike u Vladi Kantona, a novac je uglavnom potrošen u zapošljavanje politički podobnih kadrova.“ Hadžićka je upoznala mještane Trnove i Šehovaca sa neradom u Skupštini i Vladi kantona, na šta su građani bili vidno razočarani.

Kandidat za Parlament F BiH Asim Kamber, Trnavce i Šehovljane je podsjetio na period kad je SDA imala većinu u Vijeću, kada bilo čiji projekti nisu dovođeni u pitanje. U svome izlaganju on je napravio osvrt i na stanje u kome se trenutno nalazi država BiH u okolnostima kad jedni otvoreno traže jačanje temelja RS-a kao države a drugi izbornu jedinicu kao platformu za novi entitet. 

Ova su pitanja dominirala u oba ogranka, ali i zaključak da ne treba podržati one stranke koje su u Neumu podržali reformu izbornog zakona na štetu države BiH i svih njenih građana. Trnavci su zatražili od SDA i njenih prisutnih vijećnika da se u ovoj mjesnoj zajednici nastavi projekat uređenja korita Piljaške rijeke zbog prevencije od poplava, te presvlačenje i nekoliko manjih dionica lokalnog puta. Zatražena je i obnova rasvjete u ovoj mjesnoj zajednici.

Šehovljani su pred SDA iznijeli zahtjev da se završi sanacija preostale putne mreže kroz samo naselje, ali da se uredi i saobraćajnica koja spaja Šehovce preko Banjalučke do samog centra grada. U obe ove mjesne zajednice je istaknut i projekat uređenja saobraćajnice kroz šehovačko polje kao atraktivne sportsko – rekreativne šetnice, gdje bi se osigurala sigurnost za pješake i bicikliste. Šehovljani su na kraju istakli i zahtjev da se uz ovu šetnicu na lokalitetu Radinovca uredi moderna gradska plaža po uzoru kakva je napravljena u Ključu. 

U ugodnom ambijentu, uz kafu, trnavsku kukuruznu lutmu nastavljeno je druženje sa mještanima Trnove. A kandidati SDA su u uz neformalni razgovor u Šehovcima izrazili razočarenje zbog činjenice da smo zajedno projecirali mali prostor u sali lokalnog doma koji je očito bio premal da primi sve zainteresirane za tribinu SDA.

SDA se zahvaljuje Šehovljanima i Trnavcima na otvorenom dijalogu i konstruktivnim prijedlozima koji će biti dio našeg zajedničkog rada kako je i uvijek bilo do sada. SIGURNO!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0