instant fap
NaslovnicaLokalne temeUSK

Reagiranje KO SBB USK na press SDA USK: “Jedan nas tjera iz vlasti, drugi naziva rušiteljima”

Reagiranje KO SBB USK na press SDA USK: “Jedan nas tjera iz vlasti, drugi naziva rušiteljima”

Reakcija KO SBB USK na press konferenciju KO SDA USK – Press KO SDA USK: Podrška radu Vlade i premijeru Rošiću

Danas je Asim Kamber došao u Krajinu nakon tri godine da objasni Krajišnicima ko je kriv za krizu u Krajini koja trese Krajinu zadnjih 20 godina od kako je on u politici i u vlasti u Krajini.

Vješto je prebacio odgovornost na nekog drugog, a ne na sebe i one oko sebe, nije se prije današnjeg obraćanja usaglasio sa svojim predsjednikom koji traži od SBB na svim nivoima da napustimo vlast. Krivac za krizu u Krajini je politika SDA i Bakira Izetbegovića koju slijede Kamber i SDA USK.

Krajišnici su sigurno svjesni da Kamber nije slučajno danas, godinu dana prije izbora došao u Krajinu i počeo sa javnim aktivnostima, a nadamo se da od Krajine neće stići napraviti ono što je uradio u Sanskom Mostu u kojem vlada skoro četvrtinu stoljeća. Podsjećamo javnost da je od 2013. godine prema statističkim podacima iz “Kamberovog” Sanskog Mosta iselilo preko 7.000 stanovnika, usporedbe radi, posljednji popis je pokazao da Bosanski Petrovac ima nešto više od 7.000 stanovnika. Dakle, cijeli Bos. Petrovac je iselio iz Sanskog Mosta zbog politike koja vlada ovom općinom.

Ukoliko SDA ima većinu u Skupštini USK kao što tvrdi predsjednik Kluba SDA, ne vidimo o kakvoj vještačkoj ili prirodnoj krizi su danas govorili na svojoj konferenciji dok su optuživali nas za svoj nerad i svoje unutarstranačke borbe sa kojima uznemiruju građane.

Kantonalni odbor SBB USK i Klub SBB u Skupštini USK ne podržava Vladu i ne želi da sarađuje sa partnerima koji razgovaraju o broju fotelja i stolica koje su dobili, naši građani zaslužuju bolje od posljednjih 20 godina, a Savez za bolju budućnost će se pobrinuti da budućnost bude bolja od prošlosti.

Uskoro će ponedjeljak i javnost će znati da li SDA u Skupštini USK trguje i za partnera ima Laburiste Fikreta Abdića.

Na kraju, podsjetit ćemo opet Kambera da prije istupanja u javnost u Krajini, usaglasi stavove sa Izetbegovićem, jer jedan nas tjera iz vlasti, a drugi naziva rušiteljima.

KO SBB USK

KOMENTARI