instant fap

Reagiranje na medijske objave Prim. dr. Mustafe Avdagića

Reagiranje na medijske objave Prim. dr. Mustafe Avdagića

Pored najmilijih i prijatelja, vrijeme je danas jedna od stavki koje ne možemo nadoknaditi. Svoje slobodno vrijeme nastrojim iskoristiti najbolje što mogu. Reagiranje na tekstove autorskog jada portala SanaInfo smatram ne samo gubitkom vremena nego svojim totalnim nazadovanjem u svakom pogledu, ali uvažavajući one čitaoce koji nemaju potpunu informaciju dešavanja u našem gradu napisat ću nekoliko rečenica.

Portalu SanaInfo bi bilo bolje da se zove “Sana dezInfo”. Autori tekstova portala SanaInfo i njihovi sponzori i sljedbenici kontinuirano od osnivanja nastoje mene i moje djelo omalovažavati, kriminalizirati ili kratko negirati. Sublimirajući njihove tekstove, dobijene od mojih prijatelja jer nemam aktivnu Facebook stranicu, vidim da nastoje struku, politiku, rad, zalaganje, entuzijazam prikazati kao pohlepu, gramzivost, kriminal.

Istovremeno boreći se za političke pozicije na kojima žele biti uticajni i svojom pohlepom, gramzivošću, nestručnošću, strahovladom vladati i voditi ovaj grad, državu. Vratiti ću se na pojedine segmente njihovog pisanja ili bolje rečeno laganja i izmišljanja, a sve u želji da me diskreditiraju.

Spočitava mi se što sam organizatore protesta protiv bolnice i napada na mene i moje kolege nazvao šljamom. To i sada mislim i stojim iza toga da je organizator istih običan ljudski šljam što će se uskoro i pokazati, a listu proširujem i svima onima što su za 20KM stali ispred njihove kamere i pričali laži o bolnici, meni i mojih kolegama. Oni su sami došli, izvinuli se i rekli da su bili primorani to uraditi (Srđo i dr…). O njima o neću ovom prilikom pisati jer s njima razgovaram institucijalno (putem suda).

Ovakav huškačko lažljivi pristup novinarstvu i informiranju javnosti kompatibilan je najgoroj Goebelsovskoj nacističkoj propagandi i služi isključivo uništenju osoba koje su zacrtane kao politički protivnici, a kada se sve to udruži sa lažnim i manipulatorskim prakticiranjem vjere dobije se najgori mogući politički konglomerat. Protiv sam ovakvog načina informiranja javnosti bilo o kome da se radi, bilo kojem portalu ili licnosti. Za mene pravi primjer medija i novinske agencije je Aljazeera. Ovo s vjerom ću objasniti na kraju.

Kada pročitam šta su napisali o meni i šta navodno sve imam i kad od toga oduzmem što lažu, a nakon 25 godina stručne medicinske i političke karijere vidim da sam u odnosu na njih i njima slične valorizirano u netu donja srednja klasa. Moj otac je kao automehaničar u Njemačkoj za 25 godina više zaradio.

Nabrajajuci moje političke i stručne funkcije vidim koliko su bezobrazni a prilično i glupi. S jednom riječju za njih je zanimanje kirurg apstrakcija jer iza rijeci kirurg stoji i šef kirurgije, direktor bolnice, “berberin”, dežurstva (doktor sam sa najmanje dežura u Sanskom Mostu??), operacije itd,itd… Njima bi zasigurno bio bolji doktor Dash, Sirijac koji je kratko boravio u Sani (otac monstrum, citirano iz Avaza).

Zar je sramota biti kandidat za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja? Eto nisam ja, sa sigurno najvećim referencama u kantonu, a i šire za tu poziciju. Izabran je moj prijatelj Izan Mustafić koji je dugogodišnji sekretar KO SDA Bihać, koliko znam nedavno je završio islamsko pedagošku akademiju i pravo, ja mu na tome čestitam, ali njegove kompetencije u zdravstvu i moje mi slim da se ne mogu porediti.

Znam šta je politika i znam da je on politički kandidat trenutne većine, a o bodovima između njega i mene apsurdno je pričati. Suvlasnik privatne poliklinike Muminovic nisam, a kamo’ sreće da jesam. To mi je jedna od većih grešaka. Vlasnik ugostiteljskog objekta Retro nisam.

Što se tiče nekretnina mojih, stečene su pošteno, plaćene i jos ih plaćam, za razliku od vaših koje su stečene državnim parama, privatizacijama i na mnoge druge načine. Po Sanskom Mostu ima najmanje 30 odašiljača i baš moj sporan. Zašto?! Zato što je moj. Nisam član ni jednog upravnog odbora.

Eh sad o termoelektrani. Kamo’ sreće da jedna takva investicija dođe u Sanski Most, al samo pod jednim uvjetom a to da je stepen zagađenja 0,00g štetnih tvari. Investitori svojim projektom garantiraju takvu termoelektranu kao Blok 7 u Tuzli ili Stanare. Na kraju krajeva za takvo nešto treba i saglasnost EU koja ne dozvoljava izgradnju bilo kakvih elektroenergetskih objekata na fosilna goriva koje bi zagađivale okoliš, ali kako vidim zaslugom naših vlastodržaca i dušebrižnika ova investicija od 2,5mlrd KM i samo građevinskom dozvolom od 6 miliona plus koncesijom od prodaje struje ide Dodiku u RS, i to u našu neposrednu blizinu.

Nama ne treba ni dom za maloljetne, ni hidroelektrana, ni termoelektrana, pa ne možemo se samo uzdati u nekoliko dobrih firmi, javna poduzeća i pomoć dijaspore. Treba zasukati rukave i raditi, a ne sjediti po kafanama i kritizirati sve i svašta.

Što se tiče NSBiH gospodo, čast i zadovoljstvo mi je biti član jedne takve institucije, a pogotovo prijatelj Irfana Durića, kamo sreće da nas je više kao Irfo. Cast mi je biti jedan od šest doktora u ovoj drzavi koji predstavljaju zdravstvo NSBiH. Kamo sreće da sve institucije u ovoj državi funkcioniraju kao nas NS. Bilo bi puno više drzave. Ali gospodo ni tu ne možete biti ako niste doktor. Prema tome, knjigu u ruke i učite. Imate vremena.

Problem je taj jedino što se medicina ne može završiti u večernjoj školi (akšam škola to vam je razumljivije) nego knjiga u ruke pa uči! O tome sam već jednom pisao.

Sad najgore u ovome svemu. Infiltracija namaza, sedžde, ramazana, vakata u ovome svemu. Po ovome što pisete se definitivno vidi da ne vjerujete u Allaha,dz.s., jer da vjerujete ne bi huškali ljude i pisali neistine jer Allah,dz.s., sve vidi i sve čuje. Tako da ste na pravom putu da odete u Dzehennem i samo tako nastavite. Ja vam nisam neki što svakodnevno prakticira islam u svim njegovim stavkama, niti se pravim svetac, popijem po koju čašu vina, ali vjerujem u pravdu i Allaha onoliko koliko mislim da treba.

Ima nekih stvari koje ne možeš prepustiti vjerovanju, nego moraš sam uraditi. Zbog toga sam ovaj tekst i napisao.

Što se tiče politike obećao sam svojoj porodici da neću ići u kandidaturu za načelnika, a vjerujte da se kanditiram pomeo bih vas sa političke scene bez ikakve kampanje, bilo kao kandidat SDA ili na drugi način. Općinu sam ostavio Farisu finansijski najstabilniju od oslobođenja, bolnica trenutno ima najmanje obaveza od kako je otvorena.

Pa zašto niste pisali o sramotnom odnosu pojedinih sanskih SDP-ovih kantonalnih vlastodržaca na sastanku sa uvaženim premijerom Mustafom Ružnićem. Jedini argument za pomoć Sanskoj bolnici je bio smijenite Mustafu, ali su zaboravili da je mene na to mjesto kandidovala ASDA. Na tome im se zahvaljujem. Prema tome ja se ne trebam nikome dokazivati. Vas jedini argument je laž i sila.

Eh, na taj način nećete osvojiti vlast. Danas se niko nikoga ne boji, dijete se ne boji roditelja a kamol’ da se neko boji paranoičnih ubleha, možete jednom.

Država postoji kakva, takva. Pa bujrum.

Prim. dr. Mustafa Avdagić

KOMENTARI