instant fap
NaslovnicaSport

Real Madrid demantovao da želi napustiti La Ligu i igrati u engleskom Premiershipu

Real Madrid demantovao da želi napustiti La Ligu i igrati u engleskom Premiershipu

Real Madrid je demantovao pisanje katalonskog lista Mundo Deportivo da traži pravni način na koji bi se mogao priključiti igranju u engleskoj Premier ligi.

Kraljevski klub je već sedmicima u otvorenom ratu s čelnicima La Lige, a ima i podršku velikog rivala Barcelone. Kap koja je prelila čašu je potpis ugovora o TV pravima predsjednika La Lige Javiera Tebasa s američkim investicionim fondom (CBC), kojem bi tako pripao veliki dio kolača od zarade.

Četiri španska kluba, među kojima je i Real Madrid, odbili su da potpišu ovaj ugovor, po kom bi pomenuti fond zarađivao u narednih 50 godina od La Lige.

Real i Barca su to odlučno odbacili, Kraljevi su najavili i tužbu, a Mundo Deportivo je objavio “bombu” da su otišli najdalje u svojim dosadašnjim nastojanjima, te da traže novo takmičenje kojem bi se mogli priključiti.

Najveći evropski klub navodno je bio spreman igrati u Premier ligi, a opcije su bile i italijanska Serija A kao i njemačka Bundesliga, tvrdi Mundo Deportivo.

Ipak, brzo je stigao demant španskog velikana:

“Nakon informacija koje su se danas pojavile u listu Mundo Deportivo i u kojima se kaže da je naš klub razmišljao o napuštanju La Lige i odlasku u Premier ligu, Real Madrid želi saopštiti da je to potpuno netačno, apsurdno i nemoguće. Ta vijest je imala za cilj da uznemiri naš klub kao što se to radi iz dana u dan”, poručili su iz Reala.

KOMENTARI