instant fap
NaslovnicaSport

Real se umorio od Hazarda, hoće da ga proda

Real se umorio od Hazarda, hoće da ga proda

Real Madrid odlučan je da proda Edena Hazarda na ljeto, javljaju španski mediji.

Hazarda od dolaska u Real prate brojne povrede, pa nije pokazao ni blizu onaj nivo igara kakve je imao u Chelseaju. Nakon svega, Madriđani su se zasitili, žele ga prodati već na ljeto.

Kraljevi će prodati nekoliko igrača, a jedna od njih će biti i belgijski reprezentativac. Naravno, svjesni su u Madridu da brojni milioni propadoše, budući da je Eden plaćen 100 miliona eura 2019. godine, kada ga je na predstavljanju pozdravilo čak 50.000 Realovih navijača.

Realu ostaju još četiri utakmice u La Ligi da pokuša barem da dođe do titule nakon eliminacije u Ligi prvaka od Chelseaja, a u slučaju da Hazard bude možda ključan u rušenju Atletica i Barce, to bi bio jedini način da se spasi prodaje.

Real očekuje ponude drugih timova i spreman ih je saslušati. U svakom slučaju, smatra se da bi povratak u Englesku za njega bio najbolji.

Pred Hazardom su još tri godine ugovora s Real Madridom. Njegovo potpisivanje još uvijek čeka amortizaciju, nešto što uvijek otežava odlazak bilo kojeg igrača.

Prošle sezone odigrao je 22 utakmice, ove svega 18, ali nije pokazao ništa što bi Zidanea i Real uvjerilo da ga zadrže i naredne sezone. Sada je samo pitanje je li neko spreman da ga poslije svega kupi?

KOMENTARI