Recept iz devedesetih: Edin Mujčin objasnio kako se igra za reprezentaciju BiH

HomeSport

Recept iz devedesetih: Edin Mujčin objasnio kako se igra za reprezentaciju BiH

Edin Mujčin: Reprezentativci BiH su mi rekli da kod Peteva funkcioniraju kao ekipa

Čuveni veznjak Dinama igrao je za nacionalni tim BiH od 1997. do 2002. godine i nastupio je 24 puta. Bio je dio ekipe koja je u svom sastavu imala imena poput Bolića, Kodre, Salihamidžića, Baljića, Hibića, Konjića, ali nikad nije uspjela ostvariti plasman na veliko takmičenje.

Mujčin ističe da ni dan danas ne zna razloge što selekcija s takvim igračima nije ostvarila velike rezultate.

“Često postavljamo pitanje kako nismo ništa napravili. Odgovora nema. Možda nam je trebao neki vrhunski trener. Igrali smo dobro protiv Hrvatske i Danske, pomogli smo Hrvatskoj da ode na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Mujčin i nastavio je:

Svaka nam je utakmica bila motivacijska. Bio nam je još taj ratni naboj. Mi smo svi željeli pobijediti s kim god da igramo. Igrali smo protiv Hrvatske i bacali smo se na glavu, ali nešto nam je falilo da napravimo iskorak. Šteta za tu generaciju vrhunskih igrača koji su igrali u vrhunskim klubovima”.

Krivo mu je što je Hasan Salihamidžić bio pod nepotrebnim pritiskom.

“Salihamidžića su razapinjali da ne želi igrati. Družio sam se dosta s njim, ali ne možeš ti igrati isto u Bayernu i reprezentaciji. Nije sam na terenu. Svi su tražili da sam riješi utakmicu i razapinjali su ga da ne daje za reprezentaciju kao što daje za Bayern”.

Zatim je nastavio o nacionalnom timu BiH danas:

“Uvijek je bio osjećaj da nisi znao onaj zadnji naboj. Premalo puta smo išli na velika takmičenja. Evo i danas. Male reprezentacije ne dobijaju lako. Mislim da atmosfera u reprezentaciji nije dobra. Nikako ta tri naroda da se skupe, svako vuče na svoju stranu. Dok se ne skupe, nikad neće ništa napraviti. Nebitno je kako se ko zove. Bez dobre atmosfere nema dobrog rezultata”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0