Rekonstrukcija vlasti USK: Novi pregovori SDA i SBB-a

HomeUncategorized

Rekonstrukcija vlasti USK: Novi pregovori SDA i SBB-a

Kanalizacija i asfaltiranje Prvomajske ulice

Rukovodstvo Kantonalnog odbora SDA USK sastat će se danas i sutra s predstavnicima SBB-a kako bi dogovorili kreiranje nove parlamentarne većine u Skupštinu USK, u skladu s koalicionim sporazumom, koji su predsjednici ove dvije stranke potpisali krajem prošle godine.

U okviru ovih pregovora, kako nam je kazao član Predsjedništva SDA Asim Kamber, nastojat će se dogovoriti nova vladajuća većina bez A-SDA.

“Iako postoje signali da je sada A-SDA spremna pregovarati o rekonstrukciji vlasti i da su spremni ispraviti grešku koju su napravili, lično smatram da bi ih trebalo malo odmoriti od vlasti i formirati većinu bez njih”, istakao je Kamber.

Podsjećanja radi, nedavno su kantonalna rukovodstva SBB-a i A-SDA dogovorili rekonstrukciju vlasti USK, a njima su se priključili i članovi SDA koji su se oglušili o sugestije koje su dolazile iz vrha SDA. Zbog ovog neuspjelog formiranja parlamentarne većine bez stranke koja je osvojila najveći broj mandata bit će otvoreni novi pregovori o ponovnoj rekonstrukciji vlasti u USK.

Podršku ponovnom otvaranju pregovora dalo je i Predsjedništvo SDA na posljednjoj sjednici.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0