instant fap
Naslovnicainmedia danas

Rekordni ekonomski parametri!

Rekordni ekonomski parametri!

Svi ekonomski parametri grada na devet rijeka su rekordni u protekloj 2023. godini. Značajno je povećan broja zaposlenih u odnosu na 2022. godinu, uz nikad manji broj nezaposlenih. Prosječna plata je 1.124,00 KM, a ukupno povećanje je za 166,00 KM u odnosu na prethodnu godinu. Poslije Bihaća u Sanskom Mostu je najveća prosječna plata na kantonu. Usporedbe radi prosječna plata u Cazinu je 989,00 KM. 

Već desetu godinu zaredom Sanski Most je najveći izvoznik na kantonu. A izvoz je u 2023. za više od 37 miliona KM veći nego u prethodnoj godini. Pokrivenost uvoza izvozom je 142,64 %, što naš grad svrstava među deset općina u Federaciji BiH sa najvećim pozitivnim saldom robne razmjere.

Uzme li se u obzir i činjenica da naš grad u odnosu na prošlu godinu bilježi značajno povećanje privrednih subjekata, to je svakako garant ekonomskog rasta i u narednim godinama. 

Portal inmedia.ba na ovaj način upućuje čestitku svim vlasnicima, menadžerima i radnicima privatnih tvrtki koje daju značajan doprinos jačanju ekonomskih parametara na našoj općini.

KOMENTARI