instant fap

Remi Podgrmeča u kontrolnoj utakmici

Remi Podgrmeča u kontrolnoj utakmici

NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta jučer je u Ključu sa tamošnjim istoimenim klubom odigrao prvu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a zgoditak za sanskog prvoligaša je postigao Haris Međedović. Iako se očekivalo da Podgrmeč u ovoj utakmici pobijedi i to sa većom gol razlikom, obzirom da je igrao protiv nižerangiranog kluba, trener Benjamin Ključanin naglašava da nije razočaran ovim ishodom.
„R adi se o kontrolnoj utakmici i prvo smo poluvrijeme riješili u svoju korist, ali tad su svi igrači koji se nalaze na pripremama dobili šansu da se nametnu u uži izbor igrača za nastavak sezone. To su igrači iz omladinskog pogona kluba i igrači koji se nalaze na probi. Svi oni će dobiti još jednu šansu u narednoj pripremnoj utakmici, a onda slijedi odabir onih 20 igrača koji bi trebali iznijeti teret u proljetnom dijelu prvenstva.Nakon toga slijedi odabir kostura tima i njegovo tehničko uigravanje“ , kaže Ključanin.

Narednu prijateljsku utakmicu sanski nogometaši bi trebali odigrati za dva dana protiv NK „Radnika“ iz Prijedora, člana treće lige RS. Utakmica bi se trebala odigrati u srijedu u 15 sati na stadionu NK „Rudara“ u Kamnegradu. Dva dana kasnije na prijateljski okršaj u Sanski Most dolazi i „Sloboda iz Mrkonjić Grada, koja se nalazi u gornjem dijelu tabele Prve lige RS. Trener Ključanin naglašava da će se pokušati dogovoriti i odigravanje najmanje jedne prijateljske utakmica i sa klubom iz Premijer lige BiH, kako bi se uvjerio u trenutnu jačinu njegove ekipe.
Drugi dio takmičarske sezone Prve lige FBiH počinje 2. marta, a Podgrmeč u prvoj utakmici ide na teško gostovanje kod Rudara u Kakanj. Sanski prvoligaš se nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi se u opasnoij zoni za ispadanje lige. Na trinaestom je mjestu sa 14 bodova i bilansom četiri pobjede, dva remija i čak devet poraza.

KOMENTARI