instant fap

Rijedak talenat djevojčice iz Ključa: Jedna među 100 miliona ljudi!

Rijedak talenat djevojčice iz Ključa: Jedna među 100 miliona ljudi!

Nakon što je portal Doznajemo.com prije nekoliko dana prenio priču o dječaku iz Novog Pazara Samilu koji ima rijedak talent, otkrili smo da tinejdžerka iz Sanice kod Ključa – može raditi isto!

Sposobnost pričanja unazad vrlo je rijetka. Ima je tek jedan od 100 miliona ljudi, a prema naučnicima, ona je dokaz natprosječne inteligencije.

 

Lejla Bosnić (15) tinejdžerka iz Sanice kod Ključa postala je jako popularna u svojoj školi upravo zahvaljujući ovom talentu. I ne samo u školi, već i u cijelom mjestu, gdje ljude sve ovo može i prilično zabaviti.

Učenica prvog razreda srednje škole pričati unatrag naučila je sa mamom! Da, u pravu ste! I njena mama ima isti talent…

To je naucila sa mamom i jako su zanimljive. A njena sestra Šejlaispričala nam je kako je sve počelo:

– Pa kad smo bile male djevojčice svađale smo se i mama je njoj rekla nešto unazad, neku riječ i njih dvije su tako počele slagati rečenice i onda ja uzmem svesku i zapisujem ali nisam mogla stići… I tako i sad njih dvije svaki dan tako nešto provježbaju i već smo se navikli.

Početkom školske godine, kad je Lejla krenula u 1. razred profesorica ih je pitala znaju li neki jezik i ona se javila i rekla da zna pričati unatrag što većina ne zna i profesorica biologije ju je nazvala fenomenom. I onda se to pročulo po školi i tako učenici dođu do nje na odmoru i kažu joj neku riječ i ona im kaže i onda oni ne vjeruju i zapisuju i onda kažu iznova i kad ona tačno odgovori ostanu u čudu.

KOMENTARI