instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Riješen problem grijanja učenika

Riješen problem grijanja učenika

Problem grijanja učenika u Mješovitoj srednjoj školi i Gimnaziji riješen je nakon sastanka načelnika Općine Sanski Most, Farisa Hasanbegovića s direktorima pomenutih obrazovnih ustanova, Nijazom Halilovićem i Nasutionom Kljunićem.

U proteklom periodu problem grijanja učenika postao je aktuelan zbog spora Gimnazije i Mješovite srednje škole s javnim preduzećem Gradska dvorana, jer svi koriste istu kotlovnicu. Obzirom da je počela grijna sezona, ukazala se neophodnost da se taj problem što hitnije riješi i stvore optimalni uslovi za boravak nastavnog osoblja i učenika.

Načelnik Hasanbegović je ovom prilikom istakao problem da Vlada USK prema Gradskoj dvorani ima velika finansijska dugovanja za korištenje prostora za časove fizičkog vaspitanja. Do kraja 2020. godine, kako je istakao, Općina Sanski Most će preuzeti servisiranje tih dugovanja kako bi se riješio nastali problem. Ono što u ovome trenutku najviše raduje je što je problem riješen i što će učenici od ponedjeljka u zagrijane učionice.

Ranije smo pisali kako inertnost kantonalne vlade za podmirivanjem minimalnog troška grijanja generira i dalje mnoštvo problema.

Mnogi zaboravljaju da su škole kantonalne institucije, a ne općinske i svi problemi su rezultat nebrige kantonalne vlade.

Da li će nebriga kantonalne vlade i bahato ponašanje SDP-ovih kadrova onemogućiti učenicima Srednjoškolskog centra i Gimnazije obavljanje časova fizičke kulture, ali i mogućnost pohađanja nastave u toplim učionicama ostaje da se vidi.

A-SDA trenutno predvodi Vladu USK, u kojoj su još Socijaldemokratska partija (SDP), Narod i pravda (NiP) i Nezavisni blok.

KOMENTARI