instant fap

Riješeni problemi oko vodovoda Modra

Poteškoće oko realizacije izgradnje vodovoda „Modra“ otklonjene su na jučer održanom sastanku u zgradi općine Sanski Most.

Pomenuti sastanak sazvao je načelnik sanske općine, dr. Mustafa Avdagić, a prisustvovali su mu i načelnica opštine Oštra Luka, Drena Kuridža, te predstavnici sela Slatina, Podvidača i Modra. Predstavnici sela Slatina i Podvidača, gdje žive povratnici srpske nacionalnosti, pristali su da trasa elektromreže koja će pokretati pumpe na izvorištu budućeg vodovoda ide preko zemljišta koje je u vlasništvu mještana. U proteklom periodu to je bio problem koji je usporavao realizaciju ovog važnog projekta koji je započet prije nekoliko godina. Mještani Podvidače i Slatine zauzvrat će dobiti jedan krak ovog vodovoda koji će snabdijevati i njihova sela.

Također, na ovaj način su stvorene i pretpostavke da se sa vodovoda „Modra“ snabdjevaju i dijelovi sela Podvidača i Slatina koji se nalaze s druge strane međuenitetske granice čime je zadovoljstvo izrazila i načelnica Oštre Luke, Drena Kuridža. Pomoćnik načelnika za privredu, Mevlida Deumić, istakla je kako je potpisivanjem zajedničkog memoranduma svih strana koje su zainteresirane za pomenuti vodovod, riješeno izuzetno važno pitanje. Projekat vodovoda „Modra“ jedan od najznačajnijih koje općina Sanski Most realizira u nekoliko posljednjih godina. Ovaj vodovod će sem pomenutog sela, pitkom vodom snabdjevati još nekoliko naseljenih mjesta u ovom dijelu općine Sanski Most gdje je vodosnabdjevanje decenijama jedan od gorućih problema mještana nekoliko ovdašnjih sela

KOMENTARI