instant fap

Riješite se glavobolje bez tableta

Kada vas zaboli glava nemojte odmah posezati za tabletama, probajte se prvo na prirodan način riješiti boli.

 

Spas potražite u ledu

Mnogima ljudima u rješavanju glavobolja, i to posebno migrena, pomažu hladni oblozi. Umotajte malu vrećicu leda ili smrznutog povrća u suhi ručnik i stavite ga na čelo. Ostavite da djeluje do 15 minuta, a potom ga maknite na barem 15 minuta.

Ugrijte se

toplina može biti od velike pomoći, pogotovo ako su u pitanju glavobolje koje su nastale zbog napetih mišića. Stavite topli oblog na vrat i stražnji dio glave ili probajte s tuširanjem toplom vodom tako da mlaz usmjerite u područje vrata. Pripazite da voda ne bude prevruća.

Masaža

Dobra masaža može otjerati glavobolju. Vršcima prstiju si izmasirajte vrat, tjeme i ramena. Naime, napetost u ovim područjima može biti krivac za glavobolju.

Prespavajte

Nekad je najbolje prespavati glavobolju, pogotovo ako su u pitanju migrene. Legnite u mirnu i mračnu prostoriju. Ako ne možete zaspati probajte se barem odmoriti u miru.

Probajte tehnike opuštanja

Stres i anksioznost mogu pogoršati glavobolju, a tehnike opuštanja mogu pomoći da se smanji.

• Lezite u mračnu i mirnu sobu. Napnite mišiće na stopalima pa ih opustite, pa napravite isto sa mišićima potkoljenice i nastavite dalje s mišićima cijelog tijela.

• Sjednite u udobni položaj ili lezite, zatvorite oči i zamislite se u nekom lijepom okruženju, poput plaže na osami. Zamislite povjetarac na svojoj koži, mirise koji vas okružuju. Dok se prepuštate mašti dišite duboko i osjećajte svoj dah, piše galtime.com.

KOMENTARI