instant fap
NaslovnicaSport

Rio 2016: Vaterpolisti Crne Gore nakon peteraca u polufinalu

Rio 2016: Vaterpolisti Crne Gore nakon peteraca u polufinalu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

Crnogorski vaterpolisti savladali su danas u četvrtfinalom meču, nakon boljeg izvođenja peteraca, selekciju Mađarske ukupnim rezultatom 13:11. Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 9:9 (2:1, 3:2, 3:3 i 1:3).

Crnogorski vaterpolisti tri puta imali su prednost od tri gola (4:1, 5:2 i 6:3), a u posljednjih osam minuta vodili su 9:7. U samom finišu Mađarska je uspjela da izjednači i izbori produžetke.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji, u kojoj se posebno istakao golman Miloš Šćepanović, bio je Aleksandar Ivović sa tri, Draško Brguljan je postigao dva, a po gol Vjekoslav Pasković, Aleksandar Radović, Mlađan Janović i Filip Klikovac.

U mađarskoj selekciji Balaš Erdelji i Marton Vamoštri bili su strijelci po tri gola, Deneš Varga je postigao dva, dok je jednom crnogorskog golmana Miloša Šćepanovića savlado i Kristijan Manherc.

U penal seriji precizni su bili Aleksandar Ivović, Aleksandar Radović, Darko Brguljan i Vjekoslav Pasković, dok je Mlađan Janović bio neprecizan.

Pogotke za Mađarsku postigli su Deneš i Danijel Varga, dok je Šćepanović zaustavio udarce Martona Vamoša i Norberta Hošnjanskog.

Protivnik Crne Gore u polufinalu biće bolji iz duela Hrvatske i Brazila koji je na programu večeras.

U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se Srbija – Španija i Grčka – Italija.

KOMENTARI