instant fap

Rita Ora: Od prodavačice do svjetske slave

Rita Ora rođena je kao Rita Sahatçiu Ora 26. studenog 1990. godine na Kosovu u Prištini, ali su je još kao malo dijete roditelji odveli u Veliku Britaniju zbog ratnih događanja na području bivše Jugoslavije.

Ovih dana Rita se vratila na rodno Kosovo i ondje snima spot za svoj hit ‘Shine Ya Light’ te je oduševljeno na Twitteru podijelila fotke sa snimanja i napisala: ‘Na Kosovu sam! Ovo je nevjerojatno, najbolje snimanje koje sam ikada imala!’ Ondje je Rita također veoma popularna, a za vrijeme snimanja prolaznici je stalno traže autograme.

Saznaj činjenice iz Ritinog života:

 1. Ozbiljnije je počela pjevati kada je imala 14 godina, ali pjesme je počela pisati kada je imala svega šest godina. Najveći uzor joj je pjevačica Gwen Stefani za koju kaže da, kada je čula njezinu pjesmu ‘Hello Good’ odmah je znala da se želi baviti glazbom.
 2. Gwen Stefani je i Ritin modni uzor, a uz nju i svevremenska Marilyn Monroe.
 3. Roditelji Rite Ore su Vera i Nick.
 4. Rita tečno govori albanski jezik te je istaknula kako bi u svoju glazbu željela ubaciti elemente narodne glazbe s Kosova. Također, Rita i danas svake godine posjećuje baku na Kosovu.
 5. 2009.  godine ušla je u finale britanskog izbora za pjesmu Eurovizije, odustala je jer je, kaže, shvatila kako nije bila spremna.
 6. Kako je započela njezina karijera? U jednom londonskom klubu čuo ju je jedan od agenata Jay-Zjeve izdavačke kuće Roc Nation te joj ugovorio sastanak sa samim Jay Zjem. Pjevačica još nije bila napunila ni 18 godina i otišla je sama na sastanak u New York. Padala je kiša i došla je na sastanak posve mokra.

 1. Rita ima sestru Elenu koja je tri godine starija i koja joj je ujedno i menadžerica. Elena i dalje živi u trosobnom stanu u zapadnom Londonu gdje je cijela obitelj živjela prije nego je Rita postala popularna. Rita se odselila jer je svako malo netko zvonio i tražio autogram ili zajedničku fotku.
 2. Još uvijek čuva svoju snimku na kojoj kao jedanaestogodišnjakinja pjeva ‘Killing Me Softly’. Kaže da je pokazuje klincima za inspiraciju.
 3. U školi je glumila Pepeljugu i tada je učiteljica rekla roditeljima da im kći ima veliki talent za pjevanje.
 4. Pohađala je Sylvia Young Theatre School, a sa šesnaest godina je prodavala tenisice u jednoj trgovini u Londonu.
 5. Rita je ljevoruka.
 6. Ovisna je o tabasco umaku kojeg nosi sa sobom gdje god išla.
 7. Kada je bila djevojčica glumila je u britanskom filmu ‘Spivs’. Tada je bila smeđokosa djevojčica koju je teško usporediti s današnjom Ritom. Pogledajte dio:

KOMENTARI