instant fap

RK “Budućnost” ima budućnost

Rukometni klub „Budućnost“ iz Sanskog Most odigrao je svoju drugu prijateljsku utakmicu od osnivanja.

rk.1

 

Sanjani su prošle sedmice gostovali u Bosanskom Novom – Novi Grad,  gdje su od RK “Srednjoškolac”  poraženi sa samo jednim  golom razlike, a krajnji rezultat je glasio 37 : 36.
Kako nas je upoznao Ajdin Hasanbegović, terener RK „Budućnost“, sanski rukometaši su i pored poraza ostavili dobar utisak. On ističe, da je rezultat bio u drugom planu jer je cilj da svi igrači dobiju šansu i određenu minutažu na terenu.
„Loše smo otvorili utakmicu i već nakon 10 minuta je bilo 7 : 2 za domaću ekipu. Ipak,  naši momci su puno bolje zaigrali u posljednih 20 minuta prvog dijela igre, te su na poluvrijeme otišli sa vodstvom od 18 : 16. U nastavku utakmice se igralo prilično izjednačeno,  a u 54 minuti smo imali prednost od čak 4 gola. No, šest minuta prije kraja napravljeno je nekoliko izmjena gdje su priliku dobili svi igrači našeg tima što je rezultiralo padom u igri, a to su iskoristili domaćini i došli do pobjede. On naglašava da se i  na ovoj utakmici vidjelo da veliki problem predstavlja što trenutno igrači „Budućnosti“  treniraju u  malim dvoranama.
„ Mi u stručnom štabu smo zadovoljni prikazanom igrom, kao i zalaganjem naših igrača u ovoj utakmici. Glavni razlog našeg poraza sigurno leži i u činjenici da mi još nismo dobili termine u Gradskoj sportskoj dvorani u Sanskom Mostu, te smo prinuđeni trenirati u malim školskim dvoranama koje ne odgovaraju dimenzijama rukometne igre. No, i pored tog nedostatka naši momci su pokazali da posjeduju kvalitet da mogu da igraju na visokom nivou.

Posebno bih istakao dobru atmosferu koja vlada u samom timu i koja nam daje za pravo da se nadamo da će ovi momci izrasti u jedan vrlo jak i respektabilan tim. Nadam se da će „Budućnost“  ubrzo postati član Općinskog sportskog saveza, a time bi trebalo biti i riješeno treniranje u Gradskoj dvorani. Do tada vršimo pregovore sa klubovima iz okruženja o terminina odigravanja novih prijateljskih utakmica “, ističe Hasanbegović.
Rukometni klub „Budućnost“ osnovan je u julu ove godine. Okosnicu tima čine nekadašnji igrači RK „Sane 7“. U klubu trenira 20 igrača koji konkurišu za prvi tim, te oko 60 članova svih uzrasnih kategorija koji pohađaju školu rukometa u ovome klubu. Treninzi se odvijaju u dvoranama Osnovnih škola „Hasan Kikić“ i „Peti oktobar“.

KOMENTARI