instant fap

RK “Budućnost” odigrala svoju drugu utakmicu

Rk “Budućnost” je odigrala svoju drugu prijateljsku utakmicu, ovog puta protivnik je bio Rk “Srednjoškolac” iz Bosanskog Novog ( Novi Grad ). Konačni rezultat glasio je 37 : 36 za domaću ekipu.

rk.1
Naši momci su loše otvorili utakmicu i vec nakon 10 min je bilo 7 : 2 za domaću ekipu, ali to i ne čudi kada se uzme u obzir da treniramo samo u maloj dvorani. Nakontih uvodnih 10 minuta naši momci su puno bolje zaigrali te su na poluvrijeme otišli sa vodstvom od 18 : 16. u drugom poluvremenu se igralo prilično izjednačeno a naši momci su u 54 minuti imali prednost od 4 gola. U 54 minuti je napravljeno nekoliko izmjena gdje su priliku dobili svi igrači našeg tima što je rezultiralo padom u igri te su domaćini došli do pobjede od 37 : 36.

rk.2

Moramo istaći da smo mi u klubu i više nego zadovoljni igrom naših momaka. Da smo utakmicu priveli u najjačem sastavu sigurno bi je i pobjedili, ali nama je bio cilj da svi igrači dobiju minutažu u ovoj utakmici. Posebno bih istakao dobru atmosferu koja vlada u samom timu koja nam daje za pravo da se nadamo da će ovi momci izrasti u jedan vrlo jak i respektabilan tim. Nama je još uvijek glavni problem to što nismo dobili termine u dvorani, ali se nadamo da će se i to uskoro rješiti.

rk.3

Ovom prilikom se želimo zahvaliti i ekipi inmedia.ba koja nas je pratila na ovoj utakmici. Također želim naglasiti da nas možete naći i na internetu i to na www.facebook.com/rk.buducnost

KOMENTARI