instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Prva utakmica RK-a “ Budućnost ”

Prva utakmica RK-a “ Budućnost ”

RK “ Budućnost ” je odigrala svoju prvu utakmicu od svog osnivanja. Riječ je o prijateljskoj utakmici u dvorani Luke u Bihaću protiv ekipe RK Bihać.

U jednoj zanimljivoj i veoma neizvjesnoj utakmici domaća ekipa Bihaća je slavila sa 40 : 37. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 23 : 18 za domaću ekipu, ali su naši momci u drugom poluvremenu zaigrali dosta bolje te je samo 7 minuta prije kraja utakmice rezultat bio nerješen 33 : 33, ali zbog nedostatka snage naši igrači su pali u samom finišu te je domaća ekipa zasluženo slavila.


Mi u stručnom štabu smo zadovoljni prikazanom igrom, kao i zalaganjem naših igrača u ovoj utakmici. Glavni razlog našeg poraza sigurno leži i u činjenici da mi još nismo dobili termine u Gradskoj sportskoj dvorani u Sanskom Mostu te smo prinuđeni trenirati u malim školskim dvoranama koje ne odgovaraju dimenzijama rukometne igre, ali i pored tog nedostatka naši momci su pokazali da posjeduju kvalitet da mogu da igraju na visokom nivou. Nadamo se, da će se problem vezan za Gradsku sportsku dovranu uskoro rješiti, a dobili smo obećanje od općinskih vlasti na čelu sa našim načelnikom gospodinom Mustafom Avdagićem, te da će naši momci bolje i uspješnije moći predstavljati naš grad.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti i rukometnom klubu Bihać koji nam je izašao u susret sa odigravanjem ove prijateljske utakmice iako im je takmičenje još uvijek u toku. Uprava kluba RK “ Budućnost ”.

KOMENTARI