instant fap

RK “Sana 7” podmladila sastav

Predstojećeg vikenda počinje prvenstvo u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH grupa sjever, u kojoj se od ove sezone takmiči 12  klubova, za razliku od dosadašnjih 13, kada je u svakom kolu jedna ekipa morala biti slobodna.

U ovoj ligi dugi niz godina uspješno nastupa i rukometni klub “Sana 7”, a još se takmiče klubovi: „ Lukavac“ , „Bihać“,  „Banovići“, „Sloboda Solana“  Tuzla, „ Bosna TS „ Tešanj, „ Krajina iz Cazina, „Jajce“ , ORK „Tuzla“, , ORK „Omladinac“  Lukavac i povratnik iz Premijer lige BiH  RK „Maglaj.
Kako nas je informisao Denijal Talić, sekretar u  RK “Sana 7”,  u  narednom  prvenstvu će sanski rukometni klub nastupati sa dosta podmlađenim sastavom , igračima iz juniorskog pogona, te sa nekoliko starijih i iskusnijih igrača koji su  u proteklom prvenstvu branili boje kluba. Klub su  napustli  Davidović, koji je potpisao za sarajevsku „Bosnu“, te Radaković koji je prestao trenirati. Od starijih igrača na koje se računa u predstojećoj sezoni su Gojko Blagojević, Ognjen Berić,  Dejan Janković, Mersad Talić, Dino Okanović , Dragan Vučenović i golman Dejan Kočić . Dres „Sane 7“ u predstojećem prvenstvu  od mlađih igrača, godište 1995. i 96.,  će  nositi Anis Bojić, Almir Talić, Amar Henić, Edis Ramić, Sanjin Alagić, Šekib Pašić i golman Aldin Pašagić.
„Kostur tima će činiti iskusniji igrači, ali šansu da osjete takmičarska iskušenja dobiće naši juniori i kadeti koji su se radom i zalaganjem, te  prikazanim igrama  u pripremnim utakmicama  već nametnuli za prvi tim.  Na naš omladinski pogon ozbiljno računamo jer su oni jedni od najboljih u svom uzrastu  u Unsko – sanskom kantonu. Cilj rukovodstva kluba, stručnog štaba i igrača je ostvariti plasman  među  pet prvoplasiranih ekipa jer bi se tako direktno obezbjedilo učešće u novoj jedinstvenoj Prvoj rukometnoj ligi koja će se formirati od naredne takmičarske sezone, a koju će činiti po pet klubova iz liga sjever i jug. U prošlom prvenstvu smo  zauzeli visoko drugo mjesto i taj plasman  je ipak veliki uspjeh ovog kluba“, rekao je Talić.
Sanski rukometaši prvu utakmicu u novoj sezoni  igraju u Tuzli kod tamošnjeg istoimenog omladinskog rukometnog kluba. Prema riječima Ibrahima Alihodžića, trenera RK „Sana 7“, protivnik je novajlija u ovoj ligi, tako da je teško bilo šta prognozirati.
„U Tuzlu idemo da se nadigravamo i da pokušamo ostvariti poviljan rezultat. Ja vjerujem u svoje igrače, jer spremno dočekuju prvenstvo nakon kvalitetno odrađenih fizičkih i tehničkih priprema“, rekao je Alihodžić. Utakmica se igra u narednu subotu sa početkom u 18 sati.

KOMENTARI