instant fap

Robert Prosinečki zvanično pronašao novi klub, predstavili ga samo jednom riječju

Robert Prosinečki zvanično pronašao novi klub, predstavili ga samo jednom riječju

Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki novi je trener turskog Denizlispora.Prosinečki stiže u klub koji je prošlu sezonu završio na 14. mjestu s tri boda više od Kayserispora, tima kojeg je u drugoj polusezoni preuzeo upravo bivši selektor Zmajeva, a koji tabelarno gledano uspio izboriti opstanak.

Ipak, odlukom čelnika turske Superlige, Kayserispor je ostao u prvoj ligi, no Prosinečki se nije uspio dogovoriti za nastavak saradnje jer mu rukovodstvo kluba nije moglo osigurati potrebna pojačanja koja je tražio.

Denizlispor je Prosinečkog predstavio na društvenim mrežama, a zanimljivo, oni su u opisu napisali samo jednu riječ – “Žuti”, što je popularni nadimak bivšeg selektora Zmajeva.

Podsjećamo, Prosinečki je klupu naše reprezentacije napustio nakon izuzetno neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine gdje u grupi pored Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna nije uspio izboriti drugo mjesto, pa ćemo plasman na smotru najboljih tražiti kroz baraž.

KOMENTARI