instant fap
Naslovnicainmedia danas

Rock koncert za nezaborav

Rock koncert za nezaborav

Nezaboravnim koncertom pod nazivom „Rock matura“ u PUB-u „No limit now“, nekadašnja sanska grupa „Kratki spoj“ obilježila je 40 godina od svoga osnutka.

Bila je ovo prilika da se više generacija Sanjana prisjeti prošlih vremena kada je Sanski Most imao bogaru i značajnu rok scenu. Emir Cerić, Braco Ivanić i Edin Gubelić bili su članovi prve postave „Kratkog spoja“ i prije četiri decenije bio je to jedan od značajnijih rock bendova u gradu na Sani.

Sedamdesete i osamdesete godine prošlog vijeka bile su vrijeme kada je rock muzika bila veoma popularna, a u Sanskom Mostu su stasavali mladi rock muzičari i osnivali se brojni bendovi. Prošlo je dosta godina i članovi ovog benda danas žive razasuti širom svijeta. Vremenom, došli su na ideju da se ponovo okupe u rodnom gradu i obilježe, kako kažu, četiri decenije od vlastite „rock mature“. 

Članovi grupe su za svega nekoliko dana uspjeli uvježbati repertoar kojim su se predstavili sanskoj publici, a ovaj koncert spada u red onih događaja koji zauvijek ostaju u sjećanju svih koji su mu prisustvovali.

KOMENTARI