instant fap

Roddick se povlači nakon US Opena

Dodao je da odluku o povlačenju nakon 13 godina profesionalne karijere nije donio iznenada, nego nakon mnogo razmišljanja

Američki teniser Andy Roddick odlučio je okončati karijeru nakon US Opena.
Roddick, koji je u četvrtak napunio 30 godina, saopćio je iznenađujuću odluku na pres-konferenciji uoči današnjeg meča drugog kola Otvorenog prvenstva SAD-a protiv Australca Bernarda Tomića, prenosi Eurosport.

“Jednostavno, osjećam da je vrijeme. Ne znam da li sam sposoban da igram još jednu godinu. Uvijek sam sanjao o tome da završim karijeru na ovom takmičenju”, rekao je Roddick.

Dodao je da odluku o povlačenju nakon 13 godina profesionalne karijere nije donio iznenada, nego nakon mnogo razmišljanja.

“Jedan dio godine sam razmišljao o tome, onako kako mi je tijelo govorilo. Još je mnogo stvari koje me interesuju i uzbuđuju”, kazao je Amerikanac.

Roddick je osvojio US Open 2003., a bio je i finalist Wimbledona 2004., 2005. i 2009. Svaki put je gubio od prvog tenisera svijeta Rogera Federera.

Roddik, koji zauzima 22. mjesto na ATP listi, u karijeri je osvojio 32 ATP titule u singlu i četiri u dublu te zaradio više od 20 miliona dolara.

KOMENTARI