instant fap

Rođendan „17. Viteške Krajiške brigade“

U narednu subotu će se u Travniku nizom prigodnih sadržaja obilježiti 20. godišnjiaca  osnivanja  „17. Viteške Krajiške brigade“, koja je formirana 25. novembra 1992. Godine,te je za izuzetan doprinos u odbrani i oslobađanju Bosne i Hercegovine među prvima proglašena Slavnom, zatim Viteškom, a kao jedinica u Armiji Republike Bosne i Hercegovine jedina je odlikovana najvišim armijskim ordenom Zlatni ljiljan.


Kako su nas informisali iz  Udruženja veterana i demobilisanih boraca Armije BiH Sanski Most, u sanskoj općini vlada veliki interes  demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica šehida ove brigade da prisustvuju centralnoj svečanosti obilježavanja Dana Sedamnaeste Krajiške u Travniku. Prema riječima Husrefa Zukića, predsjednika UVDB-a, popunjena su mjesta za organizirani odlazak autobusima.

On kaže, da je Federalno ministastvo za boračka pitanja obezbjedilo sredstva za pet autobusa iz Sanskog Mosta i Ključa, te jedan iz Prijedora  za odlazak u Travnik, a Sanski Most je dobio 125 mjesta i toliko već ima prijavljenih u ovom Udruženju.  Organizirani polazak iz Sanskog Mosta za Travnik je planiran u 07:00 sati ispred zgrade općine Sanski Most.
Prema programu obilježavanja Dana formiranja „Sedamnaste“,  u 11:3O sati  planirana je posjeta šehidskom mezarju u Travniku, gdje su ukopani pripadnici ove brigade. Obilazak kasarne u Travniku je u 12:15 sati gdje će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježje, dok će se Svečana akademija   posvećena  ratnom putu „17 Viteške krajiške brigade“ održati u Centru za kulturu u 12:30 sati. Nakon toga u istom prostoru je predviđeno druženje uz zajednički ručak i evociranje uspomena iz ratnog perioda.

KOMENTARI