Rodriguez: Real je blokirao transfer koji sam želio

HomeSport

Rodriguez: Real je blokirao transfer koji sam želio

Rodriguez progovorio o budućnosti u Bayernu

Kolumbijac James Rodriguez iza sebe ima vrlo skromnu sezonu u Real Madridu.

Nadao se Rodriguez da će po povratku s posudbe uspjeti ponovo da se nametne Zidaneu, međutim ove sezone je u LaLigi odigrao tek osam utakmica sa skromnim učinkom – jedan gol i jedna asistencija.

Danas Rodriguez ne skriva da je ostanak u Realu jedna od najgorih odluka koje je donio u karijeri, no za to krivi i čelnike ‘kraljevskog’ kluba.

“Prošlog ljeta me nisu željeli pustiti u klub u koji sam htio ići. Oni su htjeli da idem negdje drugdje. Radilo se o vrlo dobroj ponudi od jednog španskog kluba čije ime ne bih želio otkrivati”, rekao je James, pa nastavio:

“Nisam imao izbora nego da ostanem u Realu. Moj agent Jorge Mendes obavijestio me kako je bila došla i ponuda iz Kine za mene, ali tamo nisam želio da idem jer sam imao osjećaj da mogu pokazati puno više u Evropu.”

Kaže da je mogao ostati u Bayernu da je želio.

“Čelnici Bayerna su željeli da aktiviraju otkupnu klauzulu i da me dovedu, ali otvoreno sam im rekao da to ne rade jer se u Minhenu nisam osjećao dobro. Jednostavno nisam bio zadovoljan. Ne žalim zbog te odluke”, poručio je 28-godišnji veznjak.

Rodriguezu ugovor s Realom važi do ljeta 2021. godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0