instant fap

Romin direktor putuje u SAD da traži novi ugovor za Edina Džeku

Romin direktor putuje u SAD da traži novi ugovor za Edina Džeku

Mediji u Italiji posljednjih dana sve više pišu o potencijalnom odlasku bh. napadača Edina Džeke iz Rome, a Calciomercato otkriva da je sportski direktor kluba otputovao u SAD kako bi uvjerio predsjednika Jamesa Pallottu da produže ugovor Dijamantu.Džeko se posljednjih sedmica sve više dovodi u vezu s odlaskom iz Rome, a najviše se spominje odlazak na Otok gdje su navodno interes za njegov potpis pokazali West Ham, Everton i Newcastle. Također, navodi se da bi mogao ostati u Italiji gdje ga Inter kao zamjenu za Maura Icardija želi dovesti u svoje redove. 

Calciomercato je danas ipak objavio potpuno novu informaciju, a to je da sportski direktor Frederic Massara smatra kako Džeko mora dobiti novi ugovor i da će u to pokušati uvjeriti i predsjednika kluba. 

“Romin sportski direktor Frederic Massara će ove sedmice otputovati u SAD gdje želi razgovarati s predsjednikom Jamesom Pallottom kako bi ga pokušao uvjeriti da bi obnova ugovora Edinu Džeki trebala biti apsolutni prioritet za Romu i da bi na tome trebalo odmah početi raditi”, navodi spomenuti medij.

Džeko je ugovorom vezan za Romu do 2020. godine, a u dresu Vučice odigrao je ukupno 173 utakmice u kojima je postigao 86 pogodaka.

KOMENTARI