instant fap

Romney: Nije pravo vrijeme za vojni napad na Iran

Posjeta Izraelu republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a Mitta Romneya okončana je sinoć. “Potrebno je pojačati sankcije protiv Irana ali sada nije pravo vrijeme za vojni napad”, istakao je Romney u toku svoje posjete.

U toku sastanka sa predsjednikom Izraela Simonom Peresom, Romney je zagovarao oprez u vezi sa odnosima između Izraela i Irana.

U toku sastanka sa liderom Kadima partije koja je prošle sedmice izašla iz vlasti, Romney je, također, spomenuo pitanje Irana.

“Sada nije pravo vrijeme za vojni napad protiv Irana”, ponovio je Romney u toku sastanka.

Drugi dan posjete Izraelu, Romney je posjetio Zid plača gdje je sa predstavnicima jevreja odjenuvši jarmulku prisustvovao molitvi.

Na kraju svoje posjete Izraelu, Romney se sastao sa premijerom Izraela Benjamin Netanyahom.

“Jevrejski narod je obnovio ovaj grad, koji je prije hiljadu godina bio porušen, i otvorio ga za sve tri religije koje su ovdje dobrodošle. Jeruzalem je glavni grad Izraela i tako će i ostati”, istakao je Netanyahu.

Zbog jednodnevnog posta Jevreja, Netanyahu je odlučio da američkog političara ugosti u vlasitiom domu. Na kraju se Romney zahvalio izraleskom lideru što ga je prijatno ugostio u vlastitom domu.

Romney je istakao da je svaki put ponovo fasciniran gradom Jeruzalemom.

“Drago mi je da naše čvrsto prijateljstvo možemo obilježiti i u glavnom gradu Izraela gdje je na svokom koraku promjetan napredak jedne nacije”, ocjenio je republikanski kandidat za predsjednika SAD-a.

Na kraju svoje posjete, u nadi da će dobiti snažnu podršku na izborima za predsjednika SAD-a, Romney je istakao da će u slučaju da bude izabran za predsjednika podržati politiku Izraela prema Iranu.

 

(Vijesti.ba/AA)

KOMENTARI