RONALDINHO ZALUDIO SVE Zabio hat-trick, gurao kroz noge i zapalio tribine: Spreman sam za Barcu!

HomeSport

RONALDINHO ZALUDIO SVE Zabio hat-trick, gurao kroz noge i zapalio tribine: Spreman sam za Barcu!

Barcelona “ukrala” Andrea Gomesa

Ronaldinho je jedan od najvećih majstora koji je ikada kročio fudbalskim terenima. Profesionalni fudbal ne igra od 2015., ima već 37 godina, ali niko mu ne može prišiti deklaraciju da je stari sjaj izblijedio.

Nakon Brazila i Evrope pravu privilegiju da uživaju u majstorijama jednog od najatraktivnijih igrača svih vremena dobili su gledaoci indijske futsal lige.

Naime, sjajni Brazilac član je Delhi Dragonsa, a nakon što je zabio gol u prvom nastupu, jučer je u remiju 5:5 s Bengaluru Royalsima zabio hat-trick i bio najbolji igrač na terenu.

Jedan gol bio je tipičan za legendarnog Ronaldinha. U primanju lopte prevario je istrčalog golmana i lagano mu proturio loptu kroz noge, a onda zabio gol svojim omiljenim “no-look” udarcem.

Tribine su proključale od oduševljenja, a Ronaldinho se samo zarazno smijao.

“Proveo sam još jedan dan radeći ono što najviše volim. Ovaj gol me vratio u doba kad sam bio klinac, kad sam puno učio na futsalu. Gol posvećujem svojem prvom futsal treneru Cleonu Espinozi”, napisao je Brazilac na Instagramu.

Majstor ostaje majstor. A uveliko se nagađa da bi kao slobodan igrač mogao se vratiti u Barcu, makar kao back up opcija za povrijeđenog Dembelea. Mnogi su skeptici, ali ne i mi. Jer to je Dinho…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0