instant fap

Ronaldo, Mesi ili Inijesta?

U trci za titulu najboljeg igrača Evrope ostala trojica, dvojac iz Barse i najbolji igrač madridskog Reala. Odluka 30. augusta u Monaku.

Naravno radi se o nagradi UEFA koja je na neki način naslednik “Zlatne lopte”, ui konkurenciji su igrači koji nastupaju na teritoriji članica UEFA, a prvobitna lista od 32 igrača koje je kandidova panel, novinara i trenera svedena je na trojicu.

Leo Mesi je prošle godine proglašen za najboljeg i sada će biti u konkurenciji, ali je imao manje glasova od Ronalda u ovogodišnjem inicijelnom glasanju.

To naravno ne znači još ništa, mada ukazuje na konačan ishod, novinari će u Monaku glasati uživo za jednog od trojice kandidata. Uz Ronalda i Mesija, najviše glasova je zaradio Inijesta, pa će i on biti u konkurenciji.

Iza ove trojice ostao je plej Juventusa, Andrea Pirlo sa 90 glasova, a Ćavi koji je bio drugi iza Mesija prošle godine, sada je peti. U top 10 su još Kasiljas, Drogba, Čeh, Falkao i Mesut Ozil.

Kako rekosmo, najbolji će biti izabran na gala svečanosti u Monaku 30. decembra, a te dane UEFA oznatit će naravno i meč superkupa Evrope, kao i izvlačenje parova za Ligu šampiona.

KOMENTARI