Ronaldo: Messi i ja nismo prijatelji, ali se međusobno poštujemo

HomeSport

Ronaldo: Messi i ja nismo prijatelji, ali se međusobno poštujemo

Lionel Messi stiže u Hrvatsku

Već godinama se u svijetu fudbala vodi polemika ko je trenutno najbolji fudbaler Portugalac Cristiano Ronaldo (31) ili Argentinac Lionel Messi. Ronaldo je u izjavi za britanske medije pokušao umanjiti njihovo rivalstvo koje potenciraju mediji, tako što je kazao da on i Messi nisu prijatelji, ali da se međusobno izuzetno poštuju.

Upravo Ronaldo i Messi najveći su favoriti za ovogodišnje dobijanje priznanja FIFA Ballon d'Or namijenjenog najboljem svjetskom fudbaleru godine. U prethodnih osam godina upravo su njih dvojica odnijeli prestižno priznanje, Messi pet, a Ronaldo tri puta.

“Postoji veliko međusobno poštovanje između mene i Messija. Mediji potenciraju da između nas postoji veliki rivalitet, ali to uopšte nije tako. Istina nemamo odnos kao dobri prijatelji, ali postoji obostrano poštovanje“, kazao je Ronaldo.

U nastavku razgovora sjajni portugalski fudbaler osvrnuo se na duele koje je imao sa odbrambenim igračima tokom karijere. Izdvojio je jedno ime.

“Tokom godina imao sam nekoliko velikih borbi sa Ashleyem Colom, on vam ne daje niti jednu sekundu da dišete. Bio je jako uporan igrač kada je bio na svom vrhuncu, veoma brzi i nezgodan u duelima. Kada bi igrao protiv njega znao sam da me ne čeka lagana utakmica“, istakao je napadač Real Madrida.

Ronaldo je tokom karijere osvojio veliki broj trofeja, izdvajaju se naslov šampiona Engleske i Španije, te Evrope i sa Manchester Unitedom i sa Realom. Ove godine je sa reprezentacijom Portugala postao šampion Starog kontinenta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0