Rooney nakon SP-a u Rusiji okončava reprezentativnu karijeru

HomeSport

Rooney nakon SP-a u Rusiji okončava reprezentativnu karijeru

Allardyce: Prerano je odlučiti da li će Rooney ostati kapiten Engleske

Kapiten engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney najavio je da će okončati reprezentativnu karijeru po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

“Realno, znam da će Rusija biti moja posljednja prilika da učinim nešto sa Engleskom. Odlučio sam. Rusija će biti moje posljednje prvenstvo”, kazao je Rooney na konferenciji za medije.

Najbolji strijelac u historiji engleske nogometne reprezentacije nastaviće nositi kapitensku traku “Gordog Albiona” i pod vodstvom novog selektora Sama Allardycea.

Novoimenovani selektor fudbalske reprezentacije Engleske izjavio je u julu na prvoj svojoj konferenciji za novinare da je prerano donijeti odluku da li će Rooney ostati kapiten “Gordog Albiona”, ali je odlučio u ponedjeljak da nema potrebe za promjenom kapitena reprezentacije.

“Nadam se da moći završiti svoju karijeru s Engleskom na visokom nivou. Kazao sam i prije Eura, uživao sam igrati u ovom timu i tako je još uvijek”, kazao je 53-struki strijelac engleske reprezentacije.

Napadač Manchester Uniteda će u nedjelju protiv Slovačke upisati 116. nastup za reprezentaciju, jedan više od Davida Beckama i tako postati rekorder po broju nastupa kada su u pitanju igrači u polju. Na vječnoj listi s najviše nastupa za englesku reprezentaciju prvo mjesto još uvijek drži golman Peter Shilton (125).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0