instant fap

Rozi golub misterija za naučnike iz Londona

Roze golub postao je velika misterija za britanske naučnike nakon što je prvi put viđen u jednom naselju u sjevernom Londonu.

Jean Moles iz mjesta Ealing u Londonu mislila je kako joj se priviđaju stvari i životinje različitih boja kada je prvi put na svojoj terasi vidjela ovog neobičnog goluba.

“Vidjela sam ga kako stoji na mojoj terasi, odmah pored prozora. U 74 godine života nikada nisam vidjela takvog goluba. Francuz koji stanuje do mene ga je fotografisao i rekao kako je golub veoma čudan, ali i interesantan u isto vrijeme” kaže Moles, koja svakodnevno hrani golubove na svojoj terasi.

Na Mauricijusu postoji nevjerovatno rijetka vrsta roze goluba, ali to ostrvo u Indijskom okeanu udaljeno je hiljadama kilometara od Londona. Međutim, golub sa Mauricijusa ima siva krila, što nije slučaj sa ovim golubom iz glavnog grada Engleske.

Naučnici kažu da u ovom slučaju postoje dva scenarija. Moguće je kako je jedan od lokalnih golubara obojio jednog od svojih golubova i druga opcija, a to je da se boja ovog goluba promijenila zbog načina ishrane.

( tehnologija.me )

KOMENTARI