RTRS: Oštra zima pogodila općine u Federaciji sa većinskim srpskim stanovništvom

HomeVijestiBiH

RTRS: Oštra zima pogodila općine u Federaciji sa većinskim srpskim stanovništvom

Meteorolozi najavili padavine u cijeloj BiH: Spremite se za nove količine snijega

Novinar na Radio televiziji Republike Srpske (RTRS) izvijestio je kako je „situacija teška u općinama sa većinskim srpskim stanovništvom Livanjskog kantona“, a sa „oštrom zimom suočili su se i povratnici u Lušci Palanku /mjesto kod Sanskog Mosta/, gdje su putevi neprohodni.“

Prilog je emitovan u Dnevniku 2 na RTRS u ponedjeljak navečer.

Bosnu i Hercegovinu posljednjih nekoliko dana pogodio je hladan talas, a u nekim dijelovima snijeg je napadao više od jednog metra. Na RTRS izvještavaju o tome kako vremenske neprilike pogađaju srpske stanovnike koji žive na području Federacije BiH.

Korisnici društvenih mreža ubrzo su počeli praviti šale na račun izvještavanja tog javnog RTV servisa.

„Ko usmjerava snijeg na ‘opštine s većinskim srpskim stanovništvom’?“

Medijski eksperti često upozoravaju na ratnu retoriku RTRS-a, koji je pod snažnim utjecajem predsjednika tog bh. entiteta Milorada Dodika i SNSD.

Sud u Brčko distriktu donio je nedavno presudu da RTRS mora isplatiti zastupniku u državnom Parlamentu BiH Mladenu Bosiću šest hiljada KM, sa zakonskom zateznom kamatom od 16. avgusta 2017. godine, zbog emitovanja laže vijesti o Bosiću.

RTRS je 13. maja 2016. godine objavio da je Soroš finansirao opozicione lidere u RS-u, uključujući i tadašnjeg predsjednika SDS-a Mladena Bosića. Sud je ustanovio da je ta vijest lažna, piše Patria.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0