instant fap

Rudar dočekuje Podgrmeč

Rudar dočekuje Podgrmeč

U okviru priprema za novu sezonu Druge nogometne lige F BiH grupa zapad danas će novu prijateljsku utakmicu odigrati dva sanska drugoligaša, Rudar Kamengrad i Podgrmeč. Drugoligaško prvenstvo počinje 8. augusta, a oba kluba već više od dvadeseset dana sprovode naporne primreme kako bi što spremnije dočekali nastupajuće prvenstvene okršaje. Pomenimo, ova dva kluba su 6. jula odigrali prijateljsku utakmicu na Gradskom stadionu, a pobijedio je Podgrmeč sa visokih 5:0.

Naredna kontrolna utakmica je još jedna prilika za trenera Podgrmeča Benjamina Ključanina da vidi sa čim raspolaže i da počne odabirati igrače za prvi tim. On ističe da se na treninzima dobro radi, te je dodao da je u Podgrmeč došlo i novo pojačanje.

Radi se o Nedimu Ramiću, koji je već igrao u Podgrmeču, posljednju sezonu je nastupao u Bratstvo iz Gračanice, a igrao je i u prijedorskom Rudaru.

Kad je riječ o Rudaru iz Kamengrada, naredna utakmica protiv Podgrmeča će ujedno biti i četvrta pripremna. Pomenimo, sanski zeleno- crcni su prvo pobijedili sa visokih 6:0 momčad Bajera 99 iz Velagiča, zatim slijedi poraz protiv Podgrmeča, te i protiv ekipe Brdo iz Hambarina. Ipak, trener Ferid Kuželj naglašava da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, odnosom igrača prema radu i njihovim odzivom na treninge.

Kako kaže, atmosfera kod igrača je na visokom nivou i svi sa zadovoljstvom odgovoraju na sve zahtijeve trenažnog pripremnog ciklusa. On kaže da ima još dosta da se radi kako bi što spremnije dočekali svoju prvu utakmicu u drugoligaškom prvenstvu.

Utakmica Rudar – Podgrmeč će se odigrati na stadionu u Kamengradu sa početkom u 18:30 sati, a iz oba kluba je upućen i poziv ljubiteljima nogometa u Sanskom Mostu da svojim prisustvom uveličaju ovu nogometenu predstavu.

KOMENTARI